Politică

articolul anterior articolul urmator

Un promotor al teoriei conspiraţiei despre COVID-19 anunţă că fondează „Partidul Moldova Mare”

11
24 May 2020 23:14:25
Autor: Iurii Botnarenco
În imagine Ion Varaniţă
În imagine Ion Varaniţă

Ion Varaniţă, autorul unei cărţi despre dezvoltare personală, a devenit activ în ultime perioadă, pe reţelele de socializare, unde promovează teorii ale conspiraţiei despre COVID-19. Mai mult ca atât, Ion Varaniţă a anunţat că fondează „Partidul Moldova Mare”.

„Steagul este de coluare roşie ţesut cu fire de aur şi argint, format din cele două Steaguri ale Moldovei Mari: Steagul de Luptă şi Steagul de domnie al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt. Simbolurile partidului: Un Leu cu aripi care poartă Coroana lui Ştefan cel Mare şi Sfînt pe cap şi care ţine în mîini (labe) Crucea, Sceptrul, Sabia şi Buzduganul. Ideologia, statutul şi programul partidului le veţi afla curînd”, a scris Ion Varaniţă pe Facebook.

Acesta susţine că „pentru a intra în parlament cu majoritate parlamentară de 70 de mandate (deputaţi) avem nevoie de foarte foarte mulţi susţinători şi membri ai partidului care să fie activi”. 

„Inclusiv avem nevoie de foarte mulţi bani (donaţii) pentru a deschide oficiul central al partidului şi oficiile teritoriale (raionale). Este nevoie de steaguri, oficii, calculatoare, printere, pliante cu ideologia, statutul şi programul electoral al Partidului Moldova Mare, automobile, combustibil şi multe altele pentru a promova Partidul Moldova Mare zi de zi în toată ţara”, a spus Varaniţă.

Ion Varaniţă este autorul unei petiţii împotriva „vaccinării obligatorii şi implementării tehnologiilor 5G în R.Moldova”.

Pe pagina sa de Facebook, Ion Varaniţă a scris că este „urmaş al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Apărător al Ţării Moldova Mare şi al neamului moldovenilor”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Herr Hoher
24.05.2020, 23:25:11

Cu cine vrea sa se "lupte" cimpanzoiu' asta? In ambele cazuri va ajunge or in Delta la taiat stuf cu unghiera, or "na Sibir la taiat copaci cu briceagu.

+6 (6 voturi)
Dark Angel
25.05.2020, 00:18:50

🤣🤣🤣🤣

+3 (3 voturi)
oscar Trascu
25.05.2020, 00:43:43

Eu tocmai am infiintat cu mult success partidul Rusia Mica. Scopul este reducerea Rusiei la Sangeacul de Moscova din timpul Hoardei de Aur si returnarea Tezaurului National al Romaniei, care a fost furat de Lenin in 1917. Steagul Rusiei Mici va fi o piele cu solzi de pangolin, pe care se profileaza un liliac cu potcoava, iar simbolul de stat va fi o fotografie a SARS Cov-2 la electronomicroscop. Astept donatii de pe Donau si de pe Don, Don Quijote mai ales.

+6 (6 voturi)
Porky
25.05.2020, 01:52:14

Saracul leu-simbol e cam incarcat, are aripi, buzdugan, sabie, cruce sceptru si basca coroana pe cap, cum pusca mea poate sa le duca pe toate?

+2 (2 voturi)
m wakki
25.05.2020, 01:54:23

încă un idiot util de-al lui putlerică sunt foarte fomiști și foarte ieftini

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările