Un specialist în drept constituţional este promovat la funcţia de ministru al Apărării din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul în drept constituţional, analistul politic Vitalie Catană este candidatul Partidul Liberal Reformator (PLR) la funcţia de ministru al Apărării, anunţă realitatea.md.

Deputatul Ana Guţu a declarat pentru realitatea.md că Vitalie Catană a acceptat această propunere şi chiar a fost prezent şi el, sâmbătă, la şedinţa biroului politic al partidului.

Vitalie Catană nu a comentat deocamdată oferta.

Funcţia de ministru al Apărării a devenit vacantă după ce Vitalie Marinuţa a demisionat pe 27 februarie, în urma unei discuţii aprinse cu şeful statului, Nicolae Timofti. Ultimul s-a arătat nemulţumit de activitatea ministerului şi a criticat conducerea Armatei Naţionale de lipsă de disciplină, care a dus la creşterea numărului de cazuri de sinucideri din cadrul unor unităţi militare. În anul 2012, s-a vehiculat că Vitalie Catană ar fi fost unul din candidaţii Partidului Liberal la şefia Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Vitalie Catană s-a născut la  25 martie 1971. Acesta este licenţiat în Drept al Universităţii de Stat Bucureşti.

În vara anului 2013, Vitali Catană a fost angajat consilier al Preşedintelui Parlamentului, Igor Corman. Acesta şi-a dat demisia după două luni, motivul invocat la plecare fiind "dorinţa de a spune lucrurilor pe nume“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite