Unde se afla Igor Dodon în timp ce Viorica Dăncilă avea întâlniri cu Andrian Candu şi Pavel Filip la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Viorica Dăncilă, a venit marţi, 27 februarie, în prima sa vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul român a avut întrevederi bilaterale atât cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cât şi cu omologul său, Pavel Filip. În acest timp, Igor Dodon a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care anunţa că a plecat la Bălţi unde a discutat cu preoţii despre „pregătirile pentru sărbătoarea Paştelui”.

„Prima întrevedere în cadrul acestei vizite am avut-o cu Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Preasfinţitul Marchel. Am discutat despre situaţia din municipiul Bălţi, despre Postul Mare şi despre pregătirile pentru sărbătorirea Paştelui din acest an, precum şi despre organizarea, la Chişinău, a Congresului Mondial al Familiilor şi despre vizita preconizată în ţara noastră a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Sanctitatea Sa Kirill”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului susţine că s-a familiarizat cu felul în care decurg lucrările de reparaţie ale Eparhiei, care se desfăşoară cu sprijinul său.

„În alt context, am discutat detalii despre vizita ce urmează s-o întreprind în Republica Elenă, inclusiv pe Muntele Athos, la finele lunii martie curent, dar şi despre crearea organizaţiei internaţionale Prietenii Ortodoxiei”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite