„Unirea înseamnă dispariţia Republicii Moldova”. Daniel Ioniţă confirmă temerile lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, confirmă temerile expuse de către Igor Dodon privind riscul ca Republica Moldova să-şi piarda statalitatea, odată cu realizarea unirii cu România.

„În opinia unora da. Răspunsul aici este relativ simplu, pentru că ce înseamnă unirea, ar însemna o dispariţie a Republicii Moldova. Ar însemna o integrare a Republicii Moldova în teritoriul mare al României şi evident că această evoluţie i-ar lăsa pe unii fără funcţii, fără privilegii, fără responsabilităţi”, a menţionat Daniel Ioniţă joi, 25 ianuarie, la emisiunea „ÎnProfunzime” de la ProTV Chişinău.

De menţionat că Igor Dodon se poziţionează ca un apărător al statalităţii moldoveneşti. Preşedintele ţării a declarat în nenumărate rânduri că unionismul atentează asupra statalitătăţii. Totodată, şeful statului consideră că semnarea un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă ar contribui la consolidarea statalităţii.

Anterior, Igor Dodon a avertizat moldovenii că, dacă nu se vor consolida împotriva „românizării Republicii Moldova, ţara va dispărea. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite