Uniunea Avocaţilor: Situaţia de la CCM va ştirbi total încrederea în sistemul de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia de la Curtea Constituţională reprezintă, în opinia Uniunii Avocaţilor, „un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranţa şi va ştirbi total încrederea în sistemul de drept din Republica Moldova”. O opinie în acest sens a fost exprimată de avocaţi într-un comunicat de presă citat de IPN.

Uniunea Avocaţilor solicită în mod public „reorganizarea priorităţilor forţei politice actuale şi păstrarea cu demnitate a importanţei unui stat de drept echidistant, obiectiv şi corect”.

Potrivit avocaţilor, jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, aduc cu sine nenumărate semne de întrebare. „Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forţa politică actuală a trezit discuţii şi scenarii în rândul oamenilor şi a persoanelor care nemijlocit fac parte din sistem sau sunt factori de înfăptuire a justiţiei”, se mai arată în document.

Judecătoarea Curţii Constituţionale Domnica Manole a anunţat că astăzi, la prima oră, a depus o cerere privind revizuire a hotărârii din 19 august privind alegerea preşedintelui CC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite