Urmărirea penală în privinţa lui Igor Dodon, în dosarul pungii primite de la Vlad Plahotniuc, poate fi reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon filmat in timp ce primea o punga cu bani din partea lui Plahotniuc Captura YouTube
Dodon filmat in timp ce primea o punga cu bani din partea lui Plahotniuc Captura YouTube

Curtea de Apel Chişinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chişinău privind menţinerea Ordonanţei de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum şi anularea aceleiaşi Ordonanţe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Vasile Leviţki, transmite Agora.

Potrivit Agora, fostul şef de stat poate fi urmărit penal în dosarul „Kuliokul” (punga). Despre asta a anunţat fostul deputat Iurie Reniţă.

„Prin această Hotărâre a CA Chişinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului şef de stat, Igor Dodon în dosarul „Kuliokului/sacoşei”. După doi ani de luptă cu kuliokarul Dodon, Procuratura Generală are acum toate posibilităţile să facă o investigaţie imparţială, echidistantă şi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare”, a scris pe o pagină de socializare Iurie Reniţă. 

Amintim că, în 2020, deputatul Iurie Reniţă a publicat o înregistrare video în care apare fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele R. Moldova de la acea vreme, Igor Dodon. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră lui Dodon în care s-ar afla, potrivit unor interpretări, sume mari de bani.

Anterior, Procuratura a anunţat că în rezultatul examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni.

În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conţinutul sacoşei, precum şi subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală şi înaintarea vreunei acuzaţii penale. În context, adevărul judiciar a fost stabilit reieşind din minimul de posibilităţi de administrare a probelor de care a dispus Procuratura, respectiv, soluţia s-a bazat pe probele legal administrate, la moment, fiind epuizate posibilităţile de a administra alte probe.

   

Procuratura Anticorupţie a mai comunicat că în cazul în care, pe viitor, Procuraturii îi vor fi prezentate anumite informaţii sau probe relevante ce ar afecta temeinicia soluţiei adoptate, hotărârea de neîncepere a urmăririi penale poate fi revăzută şi, după caz, procesul penal poate fi reluat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite