Ursula von der Leyen: UE sprijină Moldova să facă faţă crizei energetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE
Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a arătat mulţumită de convorbirea telefonică pe care a avut-o cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, notează IPN.

Ea a făcut o postare pe Tweeter, în care a specificat: „Bună convorbire telefonică cu Maia Sandu. Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă faţă problemei sale de aprovizionare cu gaze. UE este alături de Moldova. Experţii noştri sunt la faţa locului pentru a ajuta în situaţia creată. În prezent, analizăm măsuri suplimentare de sprijin”.

Pe de altă parte, într-un comunicat emis de Preşedinţia Republicii Moldova este prezentată declaraţia şefei statului. „Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de cetăţenii Republicii Moldova - şi în momente bune, şi în momente mai grele. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit de Uniunea Europeană în gestionarea crizei aprovizionării cu gaze naturale”, a menţionat după conversaţia telefonică Maia Sandu.

Subiectul discuţiei s-a axat pe problema aprovizionării cu gaze naturale, cu care se confruntă Republica Moldova. Şefa statului i-a mulţumit pe această cale Preşedintei Comisii Europene pentru susţinerea oferită în gestionarea crizei, dar şi pentru mobilizarea experţilor UE la rezolvarea acestei situaţii.

Printre alte subiecte abordate în cadrul discuţiei se numără şi ritmul implementării reformelor de către Republica Moldova, dar şi sprijinul oferit de Uniunea Europeană, atât în gestionarea pandemiei, cât şi în redresarea economică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite