Usatîi nu a fost consilierul lui Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat şi Renato Usatîi.
Vlad Filat şi Renato Usatîi.

Partidul Liberal Democrat a reacţionat la dezvăluirile candidatului Renato Usatîi afirmând într-un comunicat de presă că politicianul nu a fost consilierul lui Vlad Filat în perioada în care acesta a fost premierul Republicii Moldova.

Renato Usatîi a făcut publice mai multe documente, printre care şi o legitimaţie de acces în Guvernul Republicii Moldova, susţinând că a fost consilier secret al premierului Vlad Filat. Dezvăluirile lui Usatîi vin după ce Vlad Filat a declarat despre acesta următoarele: „Vedem politicieni hibrizi apăruţi peste noapte, vorbesc de Usatâi. Avem pe de o parte implicarea unor resurse foarte mari financiare, clar cu origine străină şi cu obiectiv foarte clar de destabilizare. Dacă vă uitaţi foarte atent asupra modului de activitate o să găsiţi un scenariu semi-KGB-ist criminal la nivel de comportament, la nivel de ieşiri, la nivel de acuzaţii”.

Comunicatul PLDM califică dezvăluirile lui Usatîi drept ”Falsuri grosolane lansate în scopuri electorale. Un astfel de consilier nu a existat niciodată în aparatul Guvernului Republicii Moldova. Consilierii Principali de Stat ai Prim-ministrului se numesc prin Dispoziţia Guvernului Republicii Moldova, care în mod obligatoriu este publicată în Monitorul Oficial. Angajarea în serviciul public se face prin ordin/dispoziţie a conducătorului autorităţii angajatoare şi acest document, prin definiţie, nu poate fi unul secret”. PLDM mai anunţă că va face toate demersurile oficiale pentru ca organele de resort să sancţioneze uzul de fals comis de Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite