USB va participa separat în alegerile din 20 octombrie. Munteanu: „Noul binom PSRM-ACUM a eşuat lamentabil în dezoligarhizarea Republicii Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu

Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia, condus de Valeriu Munteanu, a decis să participe separat în alegerile locale ordinare şi la parlamentarele anticipate în cele patru circumscripţii uninominale, din 20 octombrie.

Într-o postare pe Facebook, Valeriu Munteanu a scris că „USB va avea candidaţi în toate cele 4 circumscripţii uninominale şi candidaţi la nivelul raioanelor, satelor, oraşelor, precum şi candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău”.

„Constatăm că noul binom PSRM-ACUM a eşuat lamentabil în dezoligarhizarea Republicii Moldova, numind şi promovând în funcţii importante persoane care au servit regimul dictatorial al lui Plahotniuc, imprimând lipsă de transparenţă în actul guvernării, amânând reforme importante, lucruri reprobabile ce au dus la îndepărtarea sau chiar abandonarea dezideratelor programatice ale PAS şi PPDA, în favoarea şi în beneficiul socialiştilor, a lui Igor Dodon şi a Federaţiei Ruse”, a declarat liderul USB.

Munteanu a subliniat că formaţiunea sa „nu va face compromisuri aşa cum, din păcate, au făcut cei din Blocul ACUM, care au coalizat cu jumătate din binomul Plahotniuc-Dodon, adică PSRM – care înseamnă Rusia, înseamnă Est, înseamnă corupţie, înseamnă sărăcie, înseamnă Vladimir Plahotniuc”.

„USB a decis în cadrul consiliului republican să nu facă coaliţii post-electorale cu nici o forţă politică care este împotriva Unirii, împotriva integrării europene, împotriva democraţiei şi a statului de drept, inclusiv nu vom coaliza post-electoral cu PSRM. Nu vom face cu socialiştii niciun fel de coaliţii temporare sau permanente, pentru că ar însemna să facem coaliţie cu Rusia”, a mai spus Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite