Vă mulţumim, tovarăşe Dodon! Vă mulţumim, tovarăşe Batrîncea!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tovarăşi socialişti! Fără să vreţi, ieri aţi dat o lovitură mortală ideii pe care spuneţi că o apăraţi: ”statalitatea Republicii Moldova”. Aţi comis un gest care le dă tuturor unioniştilor dreptul să vă acuze de xenofobie şi intoleranţă – trăsături reale, clare ca lumina zilei, pe care le manifestaţi.

Greşiţi amarnic când credeţi că după ce veţi veni la putere alături de Usatîi şi ce va mai rămâne din partidul lui Voronin, voi o să stârpiţi unionismul. De fapt, n-o să faceţi decât ceea ce aţi început prin actul de ieri de rupere demonstrativă a hărţii României interbelice: o să creşteţi un curent care, până la urmă, vă va elimina din viaţa politică şi va realiza trecerea Republicii Moldova în componenţa României.

De ce?

Poate pentru că în orice societate, fructul interzis este cel mai dorit.

Interziceţi prin lege unionismul, băgaţi în puşcării zeci, sute de unionişti, umpleţi-le cu deţinuţi politici, şi veţi avea un adversar indestructibil, tot mai puternic, care se va acoperi între timp şi de aureola romantică a martiriului şi suferinţei pentru cauza unităţii româneşti.

Cred că ştiţi că mulţi dintre oamenii noştri sunt, poate, nepăsători faţă de multe idei politice. Însă nu sunt nepăsători faţă de suferinţa apropiaţilor lor, chiar dacă nu le împărtăşesc ideile, şi nu privesc cu ochi buni o putere care aplică măsuri de forţă împotriva unor oameni paşnici, până la urmă.

De la o vreme încoace observ, tovarăşe Dodon, că atunci când ieşiţi în public să vorbiţi la conferinţe de presă sau la tribuna parlamentului, sunteţi într-atât de crispat, încât gura vi s-a îndoit în jos şi vă dă un aspect de buldog. Şi din modul agresiv în care vorbiţi, şi din mimică, ne putem da seama că nu aveţi comportamentul unui om ”tare pe piaţă” şi care simte că se apropie de preluarea puterii. Din contra, păreţi foarte neliniştit, impacientat. Probabil că finanţatorii dumneavoastră de la Moscova vă cer mult mai multe performanţe. Poate că ei sunt nemulţumiţi de faptul că sondajele arată pentru PSRM rezultate mai slabe decât performanţa de 24 de deputaţi în Parlament din 30 noiembrie 2014. Apropo, mai doriţi alegeri anticipate?

Iar la întrebarea dumneavoastră pronunţată în rusă: ”V-aţi pierdut complet frica?”, vă pot spune că faţă de dumneavoastră personal şi gruparea dumneavoastră de mancurţi nici eu, nici alţi unionişti nu am avut niciodată frică. Noi suntem la noi acasă, pe pământ românesc – Moldova. Ne urmărim scopurile fără a instiga la violenţă. Iar când veţi decide că ne puteţi învinge doar prin aplicarea forţei, acela va fi începutul sfârşitului pentru voi, din punct de vedere politic. La violenţa voastră vi se va opune rezistenţa întregii societăţi, deoarece numărul nostru creşte. Deja suntem în jur de 30%. Dacă ne gândim că suntem atâţia în condiţiile ostilităţii unei bune părţi a presei, a majorităţii clasei politice, în condiţiile în care mai ales la ţară nu s-a făcut încă suficientă promovare a ideii reunirii cu România, vă puteţi da seama câţi vom fi în viitor? Mai ales după ce veţi începe măsurile de reprimare împotriva noastră. Şi vom învinge, în primul rând cu concursul dumneavoastră. Dar puteţi crede ce doriţi, în definitiv, sunteţi între ciocan şi nicovală: nu veţi putea să nu faceţi nimic, deoarece vom creşte, însă dacă ne veţi ataca, vom creşte şi mai rapid.

Mie unuia îmi este clar că nici pentru ridicarea nivelului de trai, pentru locuri de muncă, relansarea economiei, nu veţi face nimic. Deoarece preferaţi discuţiilor despre asemenea probleme acţiuni anti-unioniste precum cea de ieri.

Aşa că pregătiţi-vă să vă savuraţi foarte puţinul timp pe care-l veţi petrece la putere după anticipatele din 2016. Pregătiţi-vă şi să faceţi faţă furiei poporului. Învăţaţi să pierdeţi. Veţi avea nevoie.

 

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite