Vaccinul Sputnik V ar putea fi produs în Republica Moldova. Dodon: „Deja am început negocierile cu partenerii ruşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin Sputnik covid coronavirus FOTO Shutterstock

Liderul PSRM, ex-preşedintele Igor Dodon, a declarat că îşi doreşte ca vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, să fie produs şi în Republica Moldova. Dodon susţine că acest fapt nu este ceva irealist, ci dimpotrivă - un lucru realizabil. În acest sens, Dodon a comunicat că deja a început negocierile cu partea rusă, deşi nu deţine nicio funcţie în stat.

Igor Dodon a menţionat că unele state, precum Serbia sau Belarus, deja produc Sputnik V, iar Moldova ar trebui să facă la fel, deoarece, potrivit lui Dodon, nu se ştie cât va dura pandemia şi de câte doze de vaccin încă va avea nevoie Moldova.

„Sunt convins că, dacă vom câştiga aceste alegeri (parlamentarele din 11 iulie curent) Guvernl nostru, în timp restrâns, va demara procesul de producere a vaccinului în Moldova. Este important, pentru că pandemia încă nu s-a terminat”, a spus Igor Dodon într-un interviu pentru Primul în Moldova.

Igor Dodon a declarat că, săptămâna viitoare, în Moldova ar urma să ajungă alte 40.000 de doze de vaccin Sputnik V, donate de Federaţia Rusă. Totodată, Dodon a adăugat că Moldova va semna un acord prealabil, la sfârşitul lunii iunie curent, pentru achiziţia a unui milion de doze de vaccin Sputnik V.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite