Vai de ţara în care preşedintele şi premierul se informează din presă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mormântul lui Sorin Paciu din Cimitirul Centrat. FOTO Dumitru Goncear
Mormântul lui Sorin Paciu din Cimitirul Centrat. FOTO Dumitru Goncear

O altă zi din telenovela „vânătoarea fatală din Pădurea Domnească“ şi noi surprize pe plaiurile noastre mioritice. Astăzi ne-a fost dat să auzim că primele două persoane în stat – preşedintele ţării şi premierul – au aflat despre omorul de la Făleşti din mass-media, abia după două săptămâni de la întâmplarea cu pricina.

Să presupunem că aşa este, mai ales că ultimul mai nu se jura că prima dată a auzit de acest lucru pe 6 ianuarie. Ne-a mai spus prim-ministrul Vlad Filat că a cerut lista băieţilor zglobii care au mers la vânatoare, dar că nu a primit-o. Dacă e adevărat, vai de capul nostru cu aşa şefi de stat...

Mai departe poezia o ştiţi cu toţii – principii şi valori plus reforme fundamentale şi piedicile pe care le pun colegii de alianţă. De trei ani suntem hrăniţi cu aceleaşi gogoşi. Numai că de data aceasta nu mai merge, dragi demnitari. Nu mai suntem atât de imbecili să credem în poveştile de Crăciun pe care ni le servesc televiziunile. La fel cum nu mai merg snoavele cu dispariţiile de vacanţă ale personajelor-cheie. Într-o ţară normală când se întâmplă o asemenea situaţie miniştrii şi alţi demnitari îşi lasă soţiile şi copiii la săniuş şi vin să rezolve problemele în domeniile de care sunt responsabili. La noi, nu numai că se întâmplă contrariul, dar majoritatea celor care nu se lasă plecaţi din munţii înzăpeziţi ştiau de acest caz înainte de a-şi face valizele.

Cui se datorează disfuncţionalităţile acestui stat, despre care vorbiţi cu chipuri atât de serioase în faţa camerelor de filmat? De trei ani ne guvernaţi. Conform algoritmului în baza căruia aţi împărţit ciolanul, v-aţi pus oamenii voştrii peste tot. De ce trebuie să vă văicăraţi atâta în loc să luaţi măsuri? Dacă aţi fi vrut să se afle adevărul, expertiza balistică ar fi fost gata în două zile. Toţi vânătorii ştiu că la Ministerul de Interne se păstrează cartuşele şi alicele tuturor armelor deţinute legal. La fel cum aţi fi adus lumină în cazul spitalizării lui Sorin Paciu şi intervenţiei chirurgicale la care a fost supus în acel raion îndepărtat. Prea mulţi martori au văzut desantul de procurori şi judecători, dar şi de „alţi funcţionari de rang înalt“, chiar dacă ei au ordonat ca oamenii să-şi ţină gura.

Aţi ţinut această păţanie pentru voi, că să vă puteţi şantaja mai departe. Credeţi că noi suntem nişte suflete moarte de care aveţi nevoie doar o dată la patru ani? Aşa a gândit şi gaşca generalului Voronin, dar a fost trimisă la plimbare...

Există o singură vindecare de această cangrenă – să fie demişi toţi cei care au participat la acea vânătoare. Ca jurişti respectabili ce sunt, ei ştiu că o crimă săvârşită în grup este mult mai gravă decât una făcută de unul singur.

Dacă intenţionaţi să ascundeţi cazul sub preş, spuneţi-ne şi nouă, să ne ducem, câţi am mai rămas, în UE, căci „mai multă Europă în Moldova“... aliluia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite