Politică

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Ghileţchi a depus semnăturile pentru înregistrarea în cursa electorală pe circumscripţia din SUA şi Canada

0
18 Jan 2019 23:48:26
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Vicepreşedintele Parlamentului Valeriu Ghileţchi a depus vineri, 18 ianuarie, la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău semnăturile şi setul de acte necesar pentru a fi înregistrat în calitate de candidat pe Circumscripţia nr. 51 – SUA şi Canada pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, transmite IPN.

„Astăzi am încheiat procesul de colectare a semnăturilor. A fost o campanie bună, după mine. Am reuşit să colectăm o mie de semnături şi mă bucur că am reuşit să colectez semnături şi de peste ocean. Având în vedere vă voi candida în circumscripţia nr. 51 SUA şi Canada, mi s-a părut extrem de important să am şi susţinerea cetăţenilor care locuiesc peste ocean”, a declarat pentru presă Valeriu Ghileţchi.

Politicianul a mai spus că personal a colectat semnături din SUA, acolo unde au avut loc întrevederi cu conaţionali, astfel având posibilitatea să cunoască mai multe despre viaţa lor de acolo.

Pentru a fi înregistrat, candidatul pentru circumscripţia uninominală trebuie să prezinte liste de subscripţie care conţin semnăturile a cel puţin 500 şi cel mult 1.000 de susţinători cu drept de vot. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puţin 250 şi cel mult 500 de susţinători cu drept de vot din circumscripţia unde candidează.

Consiliul electoral efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a şapte zile de la data primirii actelor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările