Valeriu Munteanu, despre referendumul propus de PDM privind reducerea numărului de deputaţi în Parlament: Vor să bruieze alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu susţine că nicăieri în Europa nu există un Parlament mai mic de 101 deputaţi, iar PDM a înaintat „această iniţiativă populistă”, privind organizarea unui referendum pe subiectul respectiv, ca să bruieze alegerile parlamentare, transmite IPN.

Valeriu Munteanu spune că Republica Moldova va fi taxată foarte mult de partenerii de dezvoltare şi PDM trebuie să-şi asume consecinţele, dacă la urnele de vot oamenii vor primi prea multe buletine de vot. 

„PDM a propus două chestiuni care plac poporului, dar nu le poate face. Prima – „deputat de la tine din sat” şi când colo va fi un de deputat la trei raioane şi a doua – revocarea deputatului, dar ei ştiu că nu pot să facă acest lucru”, a declarat Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a subliniat că reforma Parlamentului, chiar dacă va fi adoptată, nu va fi aplicată în raport cu următoarea componenţă a Legislativului, ci doar faţă de o ulterioară legislatură.  

Potrivit lui, nimeni nu poate oferi garanţii că 60% din populaţie va ieşi la urne şi îşi va da votul pentru această iniţiativă. 

Marţi, 13 noiembrie, Partidul Democrat a propus organizarea unui referendum concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În cadrul acestuia, cetăţenii urmează să se expună cu privire la propunerea de a reduce numărul de deputaţi de la 101 la 61, dar şi cu privire la posibilitatea de a retrage mandatul de deputat de către alegători, atunci când sunt dezamăgiţi de activitatea parlamentarilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite