Valeriu Munteanu, după hotărârea instanţei de a nu valida alegerile: UE va tăia toate finanţările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu consideră că, odată cu decizia instanţei de a nu valida alegerile din Chişinău, Uniunea Europeană ar putea tăia finanţările pentru Republica Moldova.

„Invalidarea alegerilor de la Chişinău este un moment fără precedent în istoria Republicii Moldova. După ce anul trecut Plahotniuc şi Dodon au manipulat legea electorală, acum fac praf alegerile de la Chişinău, călcând în picioare voinţa reală a locuitorilor capitalei”, a scris Valeriu Munteanu într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui „binomul alunecă pe tobogan, statul de drept a ajuns la ghenunchiul broaştei. UE va tăia toate finanţările, iar Republica Moldova se va pomeni mai izolată ca niciodată”.

„Nu cred că putem admite aşa ceva. Trebuie să ne aparăm şansa de a trăi într-un stat democratic”, a menţionat liberalul.

Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis în seara de marţi, 19 iunie, după trei ore de dezbateri, să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău. Astfel, Andrei Năstase nu poate încă prelua atribuţiile de primar general al Capitalei, deşi a câştigat scrutinul din 3 iunie în faţa socialistului Ion Ceban cu 52%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite