Valeriu Munteanu, indignat de prestaţia Maiei Sandu la Kiev: „Cuvântul Rusia nu apare în discursul premierului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Ex-liberalul Valeriu Munteanu este nemulţumit de discursul premierului Maia Sandu de joi, 11 iulie, de după întrevederea cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, pe motiv că prim-ministra nu a pronunţat „cuvântul Rusia”.

De asemenea, Valeriu Munteanu a remarcat faptul că „termenul „trupe străine ruseşti” nu apare nici el în discurs, aşa cum nu a fost menţionată nici retragerea neconditionată a acestora, iar premierul „nu a cerut la Kiev un parteneriat cu Ucraina pentru retragerea trupelor ruse din RM şi Ucraina, aşa cum nici nu a menţionat că Chişinăul nu va accepta nici „federalizare” nici „statut special”.

În opinia lui Munteanu, la Kiev, Maia Sandu a confirmat ce a spus Nicu Popescu la Bucureşti.

„Ministrul de Externe al RM a vorbit la Bucureşti (1 iulie 2019) despre conflictul transnistrean ca un „război civil”. În urma presiunilor publice a revenit şi a spus că a făcut „o gafă”. Am aşteptat cu interes discursul doamnei prim-ministru la Kiev inclusiv pentru a corecta gafa de la Bucureşti. Practic, Rusia a fost exclusă de Chişinău din relaţia bilaterală RM–Ucraina. Concluzia: La Kiev, premierul R. Moldova a confirmat ce a spus la Bucureşti Ministrul de Externe al RM”, a mai afirmat Valeriu Munteanu.

Premierul Maia Sandu s-a întâlnit joi, 11 iulie, la Kiev, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În cadrul întrevederii au fost abordate trei subiecte: securitatea regională şi integrarea europeană, agenda bilaterală a Moldovei şi Ucrainei şi eforturile celor două ţări de a construi instituţii funcţionale pentru cetăţeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite