Valeriu Munteanu: Nu este vorba de vreo relaţie PL-Dodon. Suntem în opoziţie faţă de cel mai antiromân preşedinte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, respinge acuzaţiile lansate de colegul său de partid, Anatol Şalaru, conform cărora ministrul Apărării a fost demis din funcţie prin decretul lui Igor Dodon din 27 decembrie în urma unei înţelegeri dintre liderul PL şi preşedintele ţării, astfel creându-se un „nou cuplu politic, Ghimpu-Dodon”.

„Nu a fost niciodată vorba despre relaţia Ghimpu-Şalaru, ci despre relaţia PL-Şalaru. Dumnealui a fost demis cu 99,9% de voturi la Consiliul Republican al PL, dacă are atâţia „adepţi” în partid, unde sunt aceştia? Regretăm că dl Şalaru nu înţelege şi este disperat să atragă atenţia presei asupra lui.

Nu se poate vorbi în niciun caz de vreo relaţie PL-Dodon şi de asta vă veţi convinge. PL nu a participat la ceremonia de învestire a preşedintelui, Dodon nu este preşedintele nostru. PL a impus la Curtea Constituţională limba română, constituţionalizând Declaraţia de Independenţă, PL a cerut Curţii Constituţionale examinarea neutralităţii sau mai degrabă lipsa acesteia, PL este unionist, PL va fi într-o permanentă opoziţie identitară faţă de cel mai anti român preşedinte pe care l-a avut vreodată Republica Moldova. 

PL consideră că suntem în plin război geopolitic şi identitar, declanşat de Igor Dodon şi cheamă toate forţele politice, societatea civilă să se implice în această bătălie. Igor Dodon şi şefii lui de la Moscova vor pierde această luptă şi prin ceea ce fac, vor readuce în prim-plan proiectul unionist în 2018 pe care PL şi l-a asumat necondiţionat”, a precizat Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Igor Dodon a semnat demersul înaintat de către premierul Filip, la solicitarea lui Mihai Ghimpu, cu referire la demiterea lui Anatol Şalaru din funcţia de ministru al Apărării.

Ghimpu declara anterior că funcţia ar urma să fie ocupată de către Valeriu Munteanu, iar Igor Dodon a menţionat că va examina această candidatură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite