Valeriu Munteanu: „Partidul Democrat se pregăteşte puternic de alegerile anticipate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Fostul vicepreşedinte PL, Valeriu Munteanu, susţine că Partidul Democrat îşi doreşte alegeri parlamentare anticipate, pentru care formaţiunea lui Vlad Plahotniuc „se pregăteşte puternic”, în timp ce PSRM „a fost trimis într-o misiune de discreditare a blocului ACUM”.

Valeriu Munteanu afirmă, într-o postare pe Facebook, că PSRM este dependent de Moscova, dar şi de PDM, iar din acest motiv „este absolut imposibil orice scenariu de coabitare a PSRM şi Blocului ACUM pe chestiuni de interes major pentru societatea noastră, inclusiv pregătirea alegerilor anticipate, prin limitarea influenţei PD asupra aparatului de stat”.

„Continuarea discuţiilor (prezentate cu obstinaţie de către PD drept negocieri) dintre PSRM şi Blocul ACUM, aduc mari prejudicii de imagine anume blocului ACUM, iar în eventualitatea alegerilor parlamentare anticipate, aceste „dulcegării şi cochetări” dintre PSRM şi ACUM vor fi valorificate puternic de către PD”, a menţionat Valeriu Munteanu.

Amintim că prima şedinţă a noului Parlament, ales pe 24 februarie 2019, a fost întreruptă din cauza lipsei unei majorităţi parlamentare. Aceasta va fi reluată odată ce se va constitui o majoritate. În caz că Parlamentul este nefuncţional timp de trei luni de la data primei şedinţe, preşedintele ţării este obligat de Constituţie să semneze un decret de dizolvare a Parlamentului.

În urma scrutinului parlamentar, niciun partid nu a obţinut majoritate parlamentară, iar negocierile privind formarea unei alianţe de guvernare sunt în impas.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite