Politică

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Munteanu îi solicită Maiei Sandu să-i retragă „Ordinul Republicii” şi lui Vlad Filat

4
18 Feb 2021 13:04:50
Autor: Iurii Botnarenco
Ex-premierul Vlad Filat
Ex-premierul Vlad Filat

Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, îi cere preşedintelui Maia Sandu să-i retragă distincţia „Ordinul Republicii” şi ex-premierului Vlad Filat. Propunerea lui Munteanu a fost făcută în contextul în care şeful statului i-a retras, joi, „Ordinul Republicii” lui Vlad Plahotniuc.

„Pentru a sutura o altă rană societală, încă deschisă, doamna preşedinte Maia Sandu are obligaţia moralizatoare de a-i retrage Ordinul Republicii şi lui Vladimir Filat, inclusiv pentru că a arhitecturat şi năşit fenomenul infracţional „Şor”, expresie caricaturală a burtăverzimii hulpave şi mereu nesătule, ce continuă să fure oamenii noştri”, a scris Valeriu Munteanu pe Facebook.
 
Cât priveşte decizia Maiei Sandu de a-i retrage lui Plahotniuc „Ordinul Republicii”, Munteanu a spus că este „o acţiune plină de justeţe, ce-şi are izvoarele în dorinţă neţărmurită a românilor basarabeni de a trăi în libertate şi prosperitate. Un act politico-juridic ce vine să bandajeze suferinţele concetăţenilor noştri în urma dezmăţului dictatorial la care s-a dedat fostul lider al Partidului Democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc.”
 
„Igor Dodon nu i-a retras Ordinul Republicii lui Plahotniuc, pentru că a fost şi rămâne a fi un servitor preaplecat al acestuia”, a încheiat Munteanu.
 
Amintim că Vlad Filat a fost decorat cu Ordinul Republicii în decembrie 2013, de către preşedintele Nicolae Timofti, cel care în 2014 i-a oferit această distincţie lui lui Vlad Plahotniuc.
 
Filat a obţinut Ordinul Republicii „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuţie substanţială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităţilor afectate de calamităţile naturale din vara anului 2010 şi activitate organizatorică prodigioasă”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Din Oradea
18.02.2021, 17:04:32

Pai cum sa ii retraga ordinul sefului ei care a promovat-o si finantat-o in politica ?

Din Oradea
18.02.2021, 17:06:47

Oare ce a primit PLAYBOY-ul Vlad Filat in 2012 de la NECUNOSCUTA dar tinerica si frumoasa Maia Sandu pentru a o face MINISTRU ? Ce i-a oferit oare NECUNOSCUTA dar tinerica si frumoasa Maia Sandu PLAYBOY-ului Vlad Filat pentru a o face MINISTRU in 2012 ?

Coco
20.02.2021, 13:11:00

Ca Filat trebuie taxat pana la ultimul banut furat , la fel si ceilalti din gasca ii exact ce doresc oamenii cinstiti dar se pare ca ai facut o pasiune pentru Presedinte ca altfel nu a-i intreba intr-una ce i-a oferit lui Filat incat pare mai degraba ce a-i dori sa iti ofere 'netali.

Din Oradea
18.02.2021, 17:09:55

Moldovenista anti-romanca Maia Sandu i-a retras ordinul lui Plahatniuc deoarece acesta era dusmanul sefului ei Vlad Filat care a promovat-o si finantat-o pe ea in politica, a facut-o MINISTRU in 2012 cand ea era un NIMENI - TOTAL NECUNOSCUTA, dar totusi tinara si frumoasa, exact asa cum ii placea PLAYBOY-ului Vlad Filat.

Modifică Setările