Politică

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Munteanu: Trei partide unioniste îşi consolidează colaborarea, inclusiv până la fuziune

5
13 Dec 2019 09:48:15
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, anunţă că există trei partide cu viziuni unioniste care discută actualmente despre consolidarea colaborării lor şi vor să activeze pe o platformă unică. Politicianul nu a explicat clar în ce constă această colaborare, dar a specificat că s-ar putea ajunge şi până la fuzionare. Scopul acestor partide este de a crea unitate pe platforma unionistă, transmite IPN.

„Consolidarea, din punctul nostru de vedere, înseamnă inclusiv despărţirea de persoanele juridice care le avem acum, inclusiv fuziuni. Este o declaraţie pe care o fac mandatat fiind de partid, dar şi în baza discuţiilor pe care le-am avut. Noi, cei din USB, vrem să spargem gheaţa şi vom demonstra a ceasta alături de Partidul Liberal, cu care am avut discuţii, am avut discuţii cu domnul Chirtoacă, şi considerăm că alături de alte entităţi, vom putea să începem acest proces”, a declarat Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

Potrivit lui, procesul de consolidare a colaborării are la bază intenţia formaţiunilor de a găsi o formulă prin care noi se vor regăsi, în cel mai scurt timp, împreună. „Noi vom face apel către toată lumea care este bine intenţionată şi către toţi cei care nu au alte angajamente. Nu am nicio oprelişte, cel puţin în cadrul în care discutăm, să găsim o formulă rezonabilă, inclusiv până la fuziune pentru că aceasta aşteaptă oamenii”, a adăugat politicianul.

Valeriu Munteanu spune că va fi lăsată deoparte categorisirea unioniştilor după acţiunile şi trecutul lor pentru că, în opinia lui, altfel, lucrurile niciodată nu se vor mişca înainte. „Noi considerăm că în momentul în care se doreşte să se pună umărul la opera comună pe care vrem să o facem împreună, nu punem condiţii unii faţă de alţii”, a menţionat politicianul.

Liderul USB spune că cele trei formaţiuni, USB, PL şi PLDM, sunt gata să se aşeze la masa de dialog şi cu reprezentanţii altor partide, interesate de a consolida platforma unionistă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Amicus Plato
13.12.2019, 10:59:13

Scoateți în afara legii partidele care au ca scop lichidarea statului moldovenesc. E de necrezut că se permite așa ceva pe teritoriul Moldovei. Acești indivizi, precum Munteanu, cu fața lui de mujic rus, sînt finanțați din România. Ce păzesc angajații statului moldovenesc, de nu-l anchetează pe acest dușman al statului moldovan?

-3 (5 voturi)
Dănănae Dumitru
13.12.2019, 13:30:50

cu fata de mujic rus? principalul ca drimba lui moldoveneasca romana sa-ti placa.

+1 (3 voturi)
Dănănae Dumitru
13.12.2019, 13:41:07

partid proromin trebue sa fie, dar din oameni noi, cinstiti, devotati poporului si neamului nostru stramosesc. mai des acesti oameni folosesc idea sfinta in scopuri de hotomanie.

+3 (3 voturi)
Amicus Plato
13.12.2019, 14:41:18

Oamenii cinstiți muncesc, nu sînt platiți de dușmanii străini pentru a lucra la lichidarea țării și a poporului. Acel individ e un infractor, un parazit incapabil de muncă cinstită. Numai slăbiciunea statului moldovenesc, cauzată de capturarea și subminarea lui de către agenții României, face posibilă existența unui partid ce militează și lucrează pentru distrugerea statului. Așa ceva nu e permis nicăieri în lumea asta. Neamul vostru nu e strămoșesc. Cei ce "se consideră români" au părinți, bunei și străbunei moldoveni. Și voi nu sînteți un neam, sînteți prostituate, mancurți, ienicerii Bucureștiului.

-5 (5 voturi)
Markos General
13.12.2019, 15:46:42

Foarte bine, in sfirsit! Faceti rinza moldoveneasca mai mica si puneti pe prim plan CAUZA RE-Unirii. Vedeti mai jos cum javrelor le dirdie cozile. Numai RE-Unirea, bazata pe SOLIDARITATE, UNITATE NATIONALA si valorile statului de drept si democratie ne poate scapa de javre, care vor mereu sa ne mentina in zona gri. Jos javrle, jos tot acei ce ne dezbina,! RE-Unirea este cauza noastra SFINTA!

+4 (4 voturi)
Modifică Setările