Valeriu Munteanu: Unirea Republicii Moldova cu România este unica soluţie izbăvitoare a moldovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu e de părere că unica soluţie ce ar putea schimba spre bine situaţia cetăţenilor Republicii Moldova este Unirea cu România. În caz contrar, potrivit liberalului, lucrurile nu se vor schimba fundamental.

„Republica Moldova este şi, din păcate, va rămâne la periferiile Europei, la propriu şi la figurat, iar abisul dintre noi şi cel mai apropiat stat al UE, fraţii noştri români, nemaivorbind de alte ţări, se va accentua”, a declarat Valeriu Munteanu într-un interviu pentru Tribuna.

Liberalul susţine că, la începutul anilor 90, produsul intern brut pe cap de locuitor în România şi în Moldova era egal, însă „acum disparitatea este de 5 la 1, în favoarea Românie”i. 

„Fiecare cetăţean al României trăieşte de 5 ori mai bine decât în Republica Moldova. Sper că acest argument economic să fie unul plauzibil sau unul suficient pentru cei care nu au năzuinţe naturale pentru unire. Altfel, se va schimba un conducător atotputernic cu altul, o dictatură cu alta, vom hăuli în continuare între Est şi Vest, o să ne întâlnim cu dumneavoastră la interviu peste 20 ani, iar lucrurile nu se vor schimba, din păcate fundamental, iar copiii noştri o să fie supăraţi pe noi că nu am luat decizii îndrăzneţe şi nu am luptat pentru ca să le schimbăm viitorul”, a precizat Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite