Politică

articolul anterior articolul urmator

Valeţii Rusiei de la Chişinău ameninţă integritatea teritorială a României

10
11 Jun 2014 22:01:31
Lulea Marius Dorin
sursă poză: http://ziarulnational.md/
sursă poză: http://ziarulnational.md/

Agenţii(sau valeţii) Federaţiei Ruse la Chişinău par a se Uni într-o campanie ...anti-unionistă. Ca şi cum acest lucru nu le-ar ajunge, au parafat un document prin care se angajează să lupte împreună şi pentru un alt proiect major: Refacerea Moldovei Mari prin preluarea de teritorii din România.

Înainte de toate, trebuie să ştiţi că cei pe care îi voi aminti mai jos se pretind a fi oameni serioşi, dar în realitate sunt nişte măscărici.

Folosirea termenului de mai sus nu are rolul de a ofensa ci reflectă în mod realist comportamentul public al acestor personaje.

Că moldovenii de la Est vor să se unească cu România ştim şi noi, că moldovenii de la Vest vor să se unească cu cei din Est, ştim şi noi, dar că ar vrea vreun moldovean să se desprindă de restul românilor, nu prea am auzit.

De fapt scopul semnării acestui protocol între membri reprezentanţi ai extremei stânge pro-ruse, este unul electoral. Deoarece nu au cu ce veni în faţa alegătorilor încearcă şi ei un mesaj extremist prin care ar putea prinde o mică parte din voturi.

Acest lucru nu se va întâmpla deoarece vorbim de oameni de o foarte slabă valoare şi fără de echipă. De exemplu când P.U. Acţiunea 2012 făcea marşuri cu mii de oameni, ei scoteau zeci.

După ce s-au văzut în secret pe la Bălţi, Mihail Formuzal, Mihail Garbuz şi episcopul Markel, s-au decis să îşi prezinte public ideea: formarea unei mari coaliţii anti-unioniste prin care să ridice oamenii din popor împotriva dorinţei unora de a se Reuni cu România.

Valoarea de piaţă a acestora este însă una foarte scăzută, procentele electorale ce ar putea fi adunate fiind sub 1.

E doar un joc cu mult fum pentru a putea justifica în ochii Moscovei sumele de bani preluate şi cheltuite în interes propriu, deoarece procentul unioniştilor creşte iar ei nu sunt capabili în a antama persoane într-un proiect opus.

Ca şi cum asta nu le-ar ajunge, au decis să facă chiar mai mult: să anuleze Unirea făcută sub Cuza în 1859 şi să refacă parţial Moldova lui Ştefan cel Mare. Cu ce pistoale cu apă plată vor să facă acest lucru, numai cel de sus poate şti.

Este doar un exemplu de ce poate genera clasa politică de la Chişinău în lupta după voturi.

Binenţeles că aceste personaje nu sunt reprezentative, dar nici departe de al doilea partid din alianţa de la guvernare şi care este condus de Marian Lupu, un caracter similar celor de mai sus, dar care pretinde că duce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

gogu58
11.06.2014, 22:03:54

Că moldovenii de la Est vor să se unească cu România ştim şi noi De unde stiti ? Sondajele alea pe care le-ati publicat spuneau mai degraba ca moldoveni vor sa merga in UE la munca fara viza.

+3 (9 voturi)
Oriana Costandache
11.06.2014, 22:15:32

Ba SPUNEAU că 50,5% vor Unirea dar în creştere cu 20% faţă de anul 2009. Sondajele din Republica Moldova arată că cei care vor Unirea sunt mai mulţi decât cei care vor integrarea europeană şi mai hotărâţi.

+4 (6 voturi)
Menumorut
11.06.2014, 22:19:03

Aici sunt de acord cu Basescu.. Daca basarabenii vor unirea...sa o ceara.. Pana nu o cer..restu-s vorbe..

+5 (5 voturi)
gogu58
11.06.2014, 22:37:06

Oriana, mai era un sondaj tot atunci facut in care erau intrebati de ce vor unirea... Majoritatea ua raspuns ca pentru pasaportul romanesc.

-1 (5 voturi)
Miclovan
12.06.2014, 07:40:38

Cum, iar vin rusii?

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările