Vasile Bumacov, rechemat din funcţia de ambasador al R. Moldova în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Bumacov a fost rechemat din funcţia de ambasador al Japoniei şi prin cumul în Republica Coreea. Hotărârea a fost aprobată vineri, 31 iulie, la şedinţa Guvernului, transmite IPN.

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Oleg Ţulea, a declarat că proiectul de decret urmează să fie transmis preşedintelui ţării.

„Vreau, în numele Guvernului Republicii Moldova, să-i mulţumesc domnului ambasador Vasile Bumacov pentru activitatea desfăşurată în misiunea în Japonia şi să-i dorim succes mai departe”, a declarat premierul Ion Chicu.

La propunerea ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, în calitate de secretar de stat la MAI a fost numit Cornel Lebedinschi. Potrivit ministrului, Cornel Lebedinschi, jurist de profesie, şi-a îndeplinit serviciul în cadrul MAI timp de 15 ani, deţinând diverse funcţii. În prezent este membru supleant al Colegiului Disciplinar al Judecătorilor al Consiliului Suprem al Magistraturii.

Cabinetul de miniştri a decis eliberarea lui Vitalie Valcov din funcţia de director al Biroului Naţional de Statistică din 4 septembrie, ca urmare a expirării mandatului. Totodată, s-a decis numirea în funcţia de director BNS a lui Oleg Cara, pe un termen de cinci ani, începând cu data de 7 septembrie, ca urmare a promovării concursului pentru ocuparea acestei funcţii.

Guvernul a decis numirea, în baza concursului, a Olgăi Tagadiuc în funcţia de director al Agenţiei Naţionale pentru Cercetare şi Dezvoltare pentru un termen de patru ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite