Veaceaslav Platon susţine că Vlad Plahotniuc nu a plecat din politică: El este cel care coordonează plecările din PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc nu a plecat din politica moldovenească. Mai mult decât atât, acesta coordonează plecarea deputaţilor din PDM, dar şi obstrucţionarea activităţii Procuraturii Generale şi a Curţii Constituţionale. Declaraţiile aparţin omului de afaceri Veaceaslav Platon şi au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, notează IPN.

„Oamenii nu înţeleg însemnătatea lui Vladimir Plahotniuc în istoria acestei ţări, dar ea este foarte mare. Aceste 11 luni care au trecut din iunie, oamenii s-au relaxat foarte mult, iar Plahotniuc îşi arată performanţele în Parlament. Acesta arăta din nouă cat este de puternic, câtă influenţă are şi cum manevrează hăţurile politicii moldoveneşti”, a declarat Veaceaslav Platon.

Potrivit surselor sale, Veaceaslav Platon confirmă informaţiile precum că Vladimir Plahotniuc se află în Statele Unite ale Americii. Chiar şi în aceste condiţii, fostul lider PDM ar avea pârghii prin care influenţează politica moldovenească.

„Plecarea deputaţilor, tentativele de înlocuire a procurorului general. El lucrează în baza multor parametrii şi exploatează acest stat. El este la telefon cu Andrian Candu, cu Vladimir Cebotari, cu Ilan Şor. Toate sunt coordonate reciproc, se înţeleg care şi unde merge, cine cu cine vorbeşte, cine şi cui plăteşte, cum se aranjează anumite scheme”, susţine omul de afaceri.

În opinia lui Veaceaslav Platon, procurorul general Alexandru Stoianoglo urma să fie înlocuit cu ajutorul Curţii Constituţionale. Astfel, judecătorii urmau să declare neconstituţională numirea acestuia la şefia procuraturii, însă planul a eşuat. „Societatea şi oamenii influenţi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de aceste lucruri şi s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple într-un stat democratic. Scenariul a fost altul. Ştiu că au fost tentative de a-l îndepărta pe Stoianoglo de la şefia Procuraturii Generale. Scenariul a fost ca CC să decidă neconstituţionalitatea numirii procurorului”.

În concluzie, Veaceaslav Platon susţine că nu intenţionează să se răzbune, dar îşi doreşte ca „dreptate să învingă”.

Luni, 18 mai, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunţat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. Totodată, el a afirmat că dosarul în privinţa cetăţeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate şi în acest sens va fi iniţiată procedura de revizuire a sentinţei.

https://www.ipn.md/ro/veaceaslav-platon-oamenii-nu-inteleg-insemnatatea-lui-plahotniuc-in-7965_1073773.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite