Veaceslav Platon cere despăgubiri de 300 milioane de dolari de la Viorel Morari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon

Contriversatul om de afaceri Veaceslav Platon solicită despăgubiri de 300.000.000 de dolari de la fostul şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari, pentru că acesta ar fi dat curs la o plângere depusă de Vlad Plahotniuc pe numele său. Pretenţiile lui Platon se regăsesc în dosarul penal intentat lui Morari pentru abuz de serviciu, în care Platon are statut de parte vătămată, scrie Anticorupţie.md.

Potrivit sursei citate, Veaceslav Platon a venit, marţi, însoţit de avocatul său, la şedinţa de judecată în dosarul penal intentat împotriva lui Morari. Afaceristul s-a arătat indignat că instanţa a dat curs solicitării demersului avocatului lui Morari privind examinarea unor demersuri depuse încă în faza de urmărire penală, ignorate de procurori.

Platon l-a acuzat pe Morari şi apărătorii săi, în cadrul şedinţei de judecată, că folosesc diferite modalităţi pentru a tergiversa procesul.

Viorel Morari susţine că pretenţiile pecuniare ale lui Veaceslav Platon sunt neîntemeiate. „Platon nu a avut niciun statut în acest dosar, nu ayu fost întreprinse măsuri de urmărire penală, nu s-au efectuat percheziţii, nu s-au aplicat sechestre, în general nu s-a lucrat în acest dosar. Aşa că nu înţeleg cum şi-a evaluat prejudiciul şi de ce are statut de parte vătămată în dosar”, ne-a declarat fostul şef de la Procuratura Anticorupţie.

Amintim că Viorel Morari este învinuit de abuz în serviciu, fals în acte publice şi amestec în înfăptuirea justiţiei. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, lui Morari i se incriminează că, în martie 2017, ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care „a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi, ulterior, urmărirea penală, falsificând mai multe acte procesuale în cauza penală. 

Veaceslav Platon a fost eliberat din închisoare pe 15 iunie 2020, deşi a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale pentru pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. 

Veaceslav Platon pledează nevinovat şi afirmă că în spatele acestor acţiuni ar sta Vlad Plahotniuc. 

Alexandr Stoianoglo a anunţat luni, 18 mai că Veaceslav Platon îşi ispăşeşte pedeapda ilegal pentru că dosarul acestuia „a fost falsificat în totalitate”. Stoianoglo a comunicat că dosarul penal pe numele lui Platon va fi revizuit şi trimis în instanţă la rejudecare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite