Veaceslav Platon: Plahotniuc deţine un număr enorm de proprietăţi în R. Moldova din care obţine şi acum venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon

Controversatul businessman Veaceslav Platon susţine că fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc ar deţine în Republica Moldova un număr enorm de proprietăţi de pe urma cărora are venituri consistente, scrie TV8.

„El nu îşi cheltuie bani de pe conturile de peste hotare. Lui doar din cashul proiectului „Loteria Moldovei”, din care are 50% împreună cu bulgarii, acoperă cumpărarea deputaţilor. Din acesta, inclusiv, sunt finanţate canalele lui TV”, a declarat Platon la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui, foarte multe proprietăţi care îi aparţin lui Plahotniuc îi aduc venituri şi acum în interiorul ţării.

De asemenea, Platon a menţionat că deţine dovezi ale faptului că Vladimir Plahotniuc ar fi implicat în furturi în toate întreprinderile statului în cantităţi deosebit de mari. „Începând de la „Moldovagaz”, „Moldelectrica”, „Moldtelecom”, „Calea Ferată”, întreorinderile care se ocupă de reparaţia drumurilor, nimeni nu se ocupă de asta”, a menţionat Platon.

Platon spune că pentru a „lupta” împotriva lui Plahotniuc, intenţionează să creeze şi un fond în care să adune bani pentru acest lucru.

Veaceslav Platon a fost eliberat din închisoare luni, 15 iunie, deşi a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale pentru pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. 

Veaceslav Platon pledează nevinovat şi afirmă că în spatele acestor acţiuni ar sta Vlad Plahotniuc. 

Alexandr Stoianoglo a anunţat luni, 18 mai că Veaceslav Platon îşi ispăşeşte pedeapda ilegal pentru că dosarul acestuia „a fost falsificat în totalitate”. Stoianoglo a comunicat că dosarul penal pe numele lui Platon va fi revizuit şi trimis în instanţă la rejudecare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite