Veaceslav Platon riscă încă zece ani de închisoare. Procurorii au trimis în instanţă alte trei capete de acuzare pe numele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
platon captura video privesc.eu

Fiind condamnat deja la 30 de ani după gratii, Veaceslav Platon riscă să petreacă în închisoare până la 40 de ani, după ce Procuratura Anticorupţie trimis în judecată un nou dosar de învinuire a acestuia, pentru fabricarea şi punereaa în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei criminale şi spălarea banilor, infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari.

Conform actului de inculpare, la începutul anului 2013, deţinând, prin intermediul persoanelor fizice şi juridice interpuse, pachetul majoritar de acţiuni al BC „Moldindconbank” SA, acţionând în calitate de organizator şi conducător al organizaţiei criminale şi urmărind scopul denigrării imaginii publice a unei judecătoare din cadrul Curţii Supreme de Justiţie, inculpatul a dobândit, în circumstanţe necunoscute, copia actelor de identitate ale magistratei. 

În continuare, prin intermediul membrilor grupului criminal organizat, acesta ar fi deschis la o bancă din străinătate un cont de depozit pe numele magistratei, pe care a depozitat suma de 300.000 de euro.

Respectiva sumă rezulta din veniturile ilicite, obţinute în urma organizării tranzitării lor prin acte şi documente de executare fictive, cu instigarea angajaţilor instituţiei financiare, a executorilor judecătoreşti şi a magistraţilor din Republica Moldova de a abuza de funcţiile lor la întocmirea şi emiterea documentelor false.

Ulterior, utilizând cardul bancar fals şi copia actelor de identitate pe numele magistratei, prin intermediul POS-terminalului din cadrul filialei Centru a BC „Moldindconbank” SA, inculpatul a dispus punerea în circulaţie a cardului vizat, în lipsa şi fără cunoştinţă de a cauză a judecătoarei, efectuând extragerea continuă, prin intermediul a 99 de operaţiuni bancare a sumei de 297.000 de dolari americani.

Pentru aceste infracţiuni, legislaţia penală prevede o pedeapsă privativă de libertate sub formă de închisoare de până la 10 ani.

Veaceslav Platon a fost reţinut în iulie 2016, fiind cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Omul de afaceri a fost condamnat la 30 ani de închisoare în baza a două dosare penale. Veaceslav Platon pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite