Veaceslav Valico: N-am luat bani nici de la Plahotniuc, nici de la Platon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaceaslav Valico, singurul candidat independent din alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie FOTO IPN
Vaceaslav Valico, singurul candidat independent din alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie FOTO IPN

Introducerea votului electronic şi oferirea posibilităţii cetăţenilor de a stopa proiectele antipopulare. Acestea sunt unele dintre priorităţile candidatului independent, Veaceslav Valico, în eventualitatea în care va obţine funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, notează IPN.

Valico spune că nu este susţinut financiar nici de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc şi nici de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, deşi ultimul a fost înregistrat oficial de CEC în calitate de persoană de încredere.

În timpul dezbaterii electorale organizate de IPN, candidatul independent Veaceslav Valico a criticat felul în care a fost guvernată Republica Moldova de la obţinerea Independenţei, menţionând că la putere s-au tot perindat clanuri mafiote care au furat din banii publici, ignorând problemele reale ale cetăţenilor.

„Eu voi insista pe amnistia persoanelor care s-au împotmolit în creditele luate de la companiile de microfinanţare. Voi face regulă în domeniul farmaceutic, farmaciile noastre fură cetăţenii în proporţie de 50%”, a spus Vaceslav Valico.

De asemenea, candidatul independent îşi propune includerea cetăţenilor în procesul decizional al ţării, prin oferirea dreptului de veto. Potrivit lui, oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a stopa proiectele care contravin intereselor societăţii.

„Soluţia este simplă, să fie introdus votul electronic, să fie introdusă legea privind iniţiativa legislativă, ca să nu mai existe monopolul asupra adoptării legilor. Ei acced în Parlament pentru a adopta doar acele legi care le facilitează posibilităţile de a ne fura. Şi cel mai important este dreptul de „VETO”. Când oamenii înţeleg că în Parlament se adoptă legi antipopulare, trebuie să aibă posibilitatea prin intermediul votului electronic de a bloca orice iniţiativă contrară intereselor poporului. trebuie să-i oferim poporului posibilitatea de a spune „NU” acestui haos”, a spus Valico.

În timpul dezbaterilor electorale, Valico a infirmat acuzaţiile că ar fi luat bani de la vreunul dintre marii afacerişti ai Republicii Moldova.

„N-am nicio treabă nici cu Plahotniuc, nici cu Platon. Eu sunt activist civic, şi prin prisma activităţii mele comunic cu oameni care pot influenţa unele procese din Republica Moldova. Eu n-am luat bani de la nimeni, am colaborat cu toţi pentru a încerca să schimb situaţia în ţară, astfel încât să fie adoptate proiectele necesare oamenilor”, a afirmat Veaceslav Valico.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Veaceslav Valico va fi ultimul pe buletinul de vot.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite