Victor Ţopa: Nu vreau să revin în Moldova şi nici să mă implic în politica moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vladimir Plahotniuc este ca un virus pentru Republica Moldova, iar cetăţenii trebuie să bea paharul până la fund, ca să găsească antidotul. Declaraţia a fost făcută de către omul de afaceri, Victor Ţopa, care se află de şase ani în Germania, într-un interviu oferit pentru postul de televiziune „Jurnal TV”. Acesta este primul interviu oferit de către Ţopa după ce a părăsit Republica Moldova.

“Plahotniuc, într-un fel oarecare, îl controla pe Voronin în perioada comunistă ori dirija lucrurile din spate. Acum el a devenit jucător pe faţă, practic a preluat toată puterea, a capturat statul, nu mai funcţionează instituţiile. Republica Moldova a ajuns ca Nicaragua, ca Haiti, a intrat într-un regim vicios, spre deosebire de state ca Republica Dominicană ori alte state, iar aceasta este o problem gravă. Plahotniuc este ca un virus, ca un tifos. Dar antidotul va fi găsit ori anul acesta, ori anul viitor. Important este să nu omoare Moldova”, a declarat Victor Ţopa.

Victor Ţopa a spus că prima dată a fost provocat de către Vladimir Voronin, din care motiv a trebuit să-şi orienteze afacerile spre Germania. “Prima provocare a venit în anul 2001 din partea lui Voronin. De fapt, trebuie să-i fiu recunoscător, deoarece din acest motiv mi-am orientat facerile către Germania, unde am câştigat mulţi bani. Toată săptămâna lucram în Germania, iar zile de odihnă reveneam în Moldova, la familie”, a spus Ţopa.

Victor Ţopa a declarat că a fost partener de afaceri cu Vladimir Plahotniuc, care până la urmă i-a furat afacerea. “Am fost parteneri, ambii aveam acţiuni la Victoriabank. Au fost două momente care m-au pus pe gânduri. Atunci când Şlopac ne-a propus să cumpărăm acţiunile de la compania “Asito”, Plahotniuc mi-a propus să-l prădăm. Apoi a mai venit o propunere din partea lui Plahotniuc de a deposeda pe cineva de acţiuni. Atâta răutate nu am mai văzut. Acest om nu are responsabilitate financiară, nu are scrupule. M-am adresat specialiştilor în psihiatrie şi mi-au spus că este un sociopat. El mi-a propus să-i vând acţiunile de la Victoriabank, iar în cele din urmă m-a prădat şi a dat comanda să fiu condamnat.”, a declarat Ţopa.

Victor Ţopa a declarat că nu doreşte să revină în Republica Moldova şi cu atât mai mult să se implice în politica moldovenească. “După ce voi fi reabilitat, voi veni doar în vizită la prieteni, la mormintele părinţilor. În Germania îmi merge bine şi familia mea se simte foarte bine aici. Germania este o ţară largă, oamenii sunt liberi, este o plăcere să lucrezi aici. Moldova este o ţară prea mică pentru noi”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite