Victor Micu, despre demisia sa: CSM a luat o decizie pripită şi poate influenţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
victor micu csm moldova

Ex-preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii Victor Micu, care a fost demis ieri din funcţie, consideră că decizia CSM de a-l înlătura din funcţie a fost una „pripită şi poate influenţată de cineva”. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite IPN.

„Nu am probe, dar eu consider că chestiunea în cauză cu privire la demiterea mea demult se pregătea şi nu pot să spun de cine”, a declarat Victor Micu referindu-se la ultima perioadă de când s-a schimbat guvernarea.

„Poate personalitatea mea o asociază cu guvernarea precedentă în sensul dat, orice instituţie are un şef şi poate trebuia de schimbat faţa instituţiei”, a afirmat ex-preşedintele CSM.

Victor Micu spune că atât în primul mandat de preşedinte, cât şi în al doilea, nu colaborat cu partidul de guvernare. „Am avut colaborare cu Guvernul şi Parlamentul în limita legală. Nu am fost angajat politic, dar este în dreptul oricărei persoane să se pronunţe”, continuă magistratul.

Victor Micu spune că a avut o colaborare bună cu Guvernul şi s-a referit la participarea la diferite grupuri de lucru pentru elaborarea proiectelor de legi. În opinia lui, deşi sistemul judecătoresc trebuie să fie independent, aceasta nu înseamnă că nu trebuie să existe colaborare cu celelalte instituţii, în limita legii.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcţie. Decizia a fost luată marţi, 16 iulie, cu votul a nouă din zece membri ai CSM prezenţi la şedinţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite