VIDEO În timp ce Gaţcan afirma de pe un câmp că nu este sechestrat, maşina deputatului se afla în faţa Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Într-un mesaj video făcut pe un câmp de viţă de vie în afara Chişinăului, deputatul Ştefan Gaţcan a negat că a fost sechestrat şi că viaţa sa s-ar afla în pericol. Pe de altă parte, în timp ce deputatul transmitea acest mesaj, automobilul său se afla în faţa Parlamentului.

„Nu ştiu cum dumnealui este OK şi nu ştiu cum a ajuns dumnealui în câmp, deoarece maşina lui a rămas parcată în parcarea Parlamentului. Dacă era să fie totul OK, dumnealui era să fie acasă cu familia, cu maşina personală. Cum a ajuns în câmp şi cine l-a obligat să facă acele declaraţii este pur şi simplu ieşit din comun”, a declarat deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu, într-un Live pe Facebook, subliniind că dovada faptului că Gaţcan a fost sechestrat este că deputatul e în câmp, iar maşina în faţa Parlamentului.

Deputatul Ştefan Gaţcan a publicat un video pe pagina sa de Facebook, de pe un câmp de viţă de vie, în care afirmă că nu a fost sechestrat şi că este bine. Afirmaţia a fost făcută după ce deputaţii din Pro Moldova au anunţat că Gaţcan „a fost sechestrat” şi adus la Preşedinţie la o discuţie cu Igor Dodon şi că nu răspunde la apeluri telefonice timp de 7 ore.

„Mă simt bine, nu am probleme, nu sunt sechestrat, sunt bine cu familie. Vă rog să nu aveţi grijă. O să fiu pur şi simplu fără comunicare cu prietenii, cu nimeni, deoarece am nevoie de reabilitare”, a declarat Ştefan Gaţcan.

Pe parcursul zilei de miercuri, 1 iulie, timp de câteva ore, deputaţii din grupul Pro Moldova s-au aflat la sediul Preşedinţiei, în încercarea de a intra în instituţie pentru a-l găsi pe deputatul Ştefan Gaţcan. Aceştia susţineau că Gaţcan „a fost sechestrat” şi adus la Preşedinţie la o discuţie cu Igor Dodon, după ce parlamentarul a anunţat că părăseşte fracţiunea socialiştilor şi aderă la Pro Moldova, iar apoi intimidat pentru a-şi depune mandatul de deputat. 

Deputaţii Pro Moldova, care se aflau la porţile Preşedinţiei, încercau să verifice toate maşinile care ieşeau de pe teritoriul Preşedinţiei pentru a fi siguri că Gaţcan este în viaţă şi nu este scos în portbagaj. Potrivit lor, Gaţcan este de negăsit timp de 7 ore, timp în care nu răspunde la apelurile telefonice chiar şi de la membrii familiei.

Serviciu de Protecţie şi Pază de Stat le-a interzis deputaţilor să intre în Preşedinţie sau să verifice maşinile de securitate. Pe de altă parte, Preşedinţia a negat că Gaţcan nu se află în instituţie şi nici nu a fost.

Amintim că la o zi după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea Socialiştilor şi aderă la grupul Pro Moldova, Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de deputat, însă această decizie a fost anunţată de şeful fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, deşi cu 24 de ore în urmă, tot socialitşii îl numeau pe Gaţcan „prostituată politică”, „trădător” şi îl acuzau că s-a vândut lui Plahotniuc.

Reprezentanţii Partidului Pro Moldova susţin că deputatul Ştefan Gaţcan este de negăsit. Potrivit acestora, prezent la Parlament pentru a participa la şedinţa Comisiei protecţie socială, familie şi sănătate, miercuri, 1 iulie, „Ştefan Gaţcan a fost sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi impus să semneze cererea de demisie”.

În comunicat se menţionează că deputatul Ştefan Gaţcan a depus, în dimineaţa zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputaţi PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite