VIDEO Activişti civici, reţinuţi în timp ce se deplasau spre Nisporeni pentru a protesta faţă de Plahotniuc. Motivul incredibil invocat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Un grup de activişti ai comunităţii „Ocuppy Guguţă” au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de sâmbătă, 23 februarie, în timp ce se deplasau pe traseul Leuşeni, în direcţia raionului Nisporeni, pentru a organiza un protest faţă de candidatul PDM de pe circumscripţia Nisporeni, Vlad Plahotniuc.

Angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) şi-au motivat decizia prin faptul că activiştii civici nu aveau acte de provenienţă a tobelor, pe care aceştia le aveau în maşină, asta deşi activiştii s-au remarcat anterior anume prin proteste organizate cu implicarea intrumentelor muzicale, iar tobele respective au fost folosite la toate protestele lor.

Poliţiştii au spus că nu au certitudinea că tobele nu ar fi fost furate, chiar dacă nu există o plângere la Poliţie în acest sens, calificând prezenţa tobelor în maşină drept „marfă fără acte de proveninţă”.

„Dacă atât de mult inistaţi să luaţi tobele, înseamnă că sunt furate”, i-a reproşat un poliţist unui activist.

Un alt poliţist s-a arătat indignat că cele 12 tobe era transportate într-o singură maşină. Omului legii i-a părut suspect că într-o maşină sunt tobele, iar în altele sunt activiştii.

„Fiecare persoană răspunde de lucrul său, dar nu le duce cu un singur automobil”, a spus un poliţist.

Oamenii legii i-au somat pe activişti să-i urmeze la Inspectoratul de Poliţie pentru a scrie o lămurire cu referire la provenienţa tobelor, însă aceştia au refuzat.

În cele din urmă, poliţiştii au cedat şi i-au lăsat pe activişti să-şi continue drumul, nu înainte ca aceştia să-şi scrie numele pe o foaie unde îşi asumă fiecare că toba îi aparţine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite