VIDEO Ambasadorul SUA la Chişinău, mesaj în limba română cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dereck Hogan

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Dereck J. Hogan, susţine că se află în Moldova de doar zece luni, dar în acest timp atât el, cât şi familia sa au ajuns să îndrăgească această ţară, transmite IPN.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Independenţei, ambasadorul menţionează că Statele Unite vor continua să susţină Republica Moldova şi cetăţenii săi în procesul de construire a unei societăţi mai prospere, democratice şi afirmarea locului bine meritat în Europa.

Dereck J. Hogan a menţionat că a călătorit în mai multe regiuni din Moldova şi a descoperit peisaje rurale uimitoare, oraşe pline de viaţă şi, cel mai important, oameni minunaţi şi generoşi, care sunt mândri de ţară lor.

Potrivit diplomatului, în doar 28 de ani Republica Moldova a parcurs un drum lung în calitate de stat suveran şi independent, liber să îşi aleagă singur viitorul. „Acesta este un proces continuu, ţara mea are 243 de ani şi încă lucrăm pentru a o îmbunătăţi. Împărtăşim dorinţa voastră de a avea o ţară cu un Guvern al poporului, care să întărească instituţiile guvernamentale, inclusiv prin combaterea corupţiei şi reformarea justiţiei”, a notat diplomatul.

„Statele Unite vor rămâne partenerul vostru strategic. Vom fi aici pentru a vă ajuta. Din partea întregii echipe a Ambasadei SUA în Moldova şi din partea poporului SUA, vă urez să aveţi o sărbătoare frumoasă. La mulţi ani, Moldova!”, a mai spus ambasadorul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite