VIDEO Andrei Năstase: „Acum putem spune cu tărie că nu sunt doar primarul ales al Chişinăului, dar şi primarul legitim şi oficial al Chişinăului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, a declarat că decizia Curţii de Apel Chişinău din 8 octombrie curent, prin care a fost casată hotărârea instanţei din 19 iunie 2018, astfel fiind validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, câştigat în alegerile noi din iunie 2019, a fost influenţată de judecătorii Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

„Doar datorită faptului că cererea pe care am depus-o la CEDO a trecut filtrul pe care 95% din adresările la CEDO nu-l trec, doar datorită faptului că CEDO a comunicat cererea şi a cerut explicaţiile publice Republicii Moldova, după o întârziere de mai bine de un an de zile, a apărut această decizie judecătorească, care doar într-un fel a pus capăt unei nedreptăţi nemaiîntâlnite în spaţiul democratic al lumii civilizate. Acum putem spune cu tărie că nu sunt doar primarul ales al Chişinăului, dar şi primarul legitim şi oficial al Chişinăului”, a declarat Andrei Năstase într-o conferinţă de presă.

Andrei Năstase a precizat că va rămâne în campanie electorală, indiferent de efectul juridic al deciziei Curţii de Apel: „Pentru a ne bate democratic pentru Chişinău, pentru centura lui de aur- suburbiile, pentru oamenii care au fost nedreptăţiţi prin furtul votului, prin imposibilitatea de a se bucura de roadele unei schimbări fundamentale, pe parcursul a mai bine de un an de zile”.

„Am o datorie morală faţă de oamenii care m-au ales, care au avut încredere. Nu pot să nu fiu alături de ei şi să nu-i asigur că vom face schimbări fundamentale la Chişinău şi în suburbii prin implimentarea unor poriecte economice, sociale şi culturale”, a spus Năstase.

Andrei Năstase a adus din nou acuzaţii grave la adresa partenerilor săi din alianţa de guvernare, Ion Ceban şi Igor Dodon, pe care i-a acuzat că sunt complicii lui Vlad Plahotniuc la decizia de invalidare a mandatului primarului ales pe 3 iunie 2018.

„Cele peste 120 mii de voturi furate de regimul Plahotniuc şi acea distrugătoare complicitate a lui Dodon şi Ceban ne obligă ca de această dată să votăm cu şi mai mare hotărâre pentru eliberarea oraşului şi comunităţii noastre de trecutul său corupt şi mafiot”, a accentuat Andrei Năstase.

  Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a casat hotărârea Judecătoriei Chişinău din 19 iulie 2018, prin care mandatul primarului ales, Andrei Năstase, a fost invalidat. Marţi, 8 octombrie, Curtea de Apel a pronunţat o nouă hotărâre prin care confirmă rezultatele alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chişinău din 20 mai (turul) I şi 3 iunie 2018 (turul II), transmite IPN.

Prin decizia Curţii de Apel din 8 octombrie, rezultă că Andrei Năstase va fi primarul Chişinăului până la sfârşitul lunii octombrie, când va fi ales şi validat un nou primar general, în alegerile ordinare din 20 octombrie.

Amintim că, pe 19 iunie 2018, Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău, pentru că Andrei Năstase ar fi încălcat legislaţia electorală atunci când, într-un Live făcut pe Facebook în ziua alegerilor, a îndemnat cetăţenii să iasă la vot, fapt calificat de instanţă ca îndemn de a vota candidatul Năstase, în timp ce legislaţia electorală interzice agitaţia în ziua alegerilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite