VIDEO Andrei Năstase atacă PAS după decizia CCM: Curtea a spus „nu” unor politicieni oportunişti şi populişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a lansat o serie de critici la adresa Partidului Acţiune şi Solidaritate marţi, 7 iulie, după ce Curtea Constituţională (CCM) a decis că organizarea concomitentă a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare este interzisă, chiar dacă preşedintele ţării îşi dă demisia. Năstase consideră că prin decizia CCM, astăzi a triumfat adevărul şi Constituţia.

Andrei Năstase a declarat, într-un Live pe Facebook, că Înaltă Curte „a spus „nu” unor politicieni oportunişti, unor politieni populişti, unor oameni care se gândesc doar la ei, la partidele lor şi mai puţin la ţară”.

Liderul Platformei DA e de părere că cei de la PAS nu trebuiau să sesizeze Curtea Constituţională pe o chestiune unde ar fi fost evident că nu au dreptate. El consideră că din această cauză s-a pierdut mult timp şi că „este ticălos din partea unor politicieni să-şi găsească pretexte” ca să nu spriijine iniţiativa Platformei DA privind demisia Guvernului Chicu şi învestirea unui Guvern condus de Platforma DA. 

„Ce au făcut alţi politicieni? Ce au făcut PAS, PSRM şi alţii? Au stat în aşteptare: cu cât mai rău, cu atât mai bine. De fiecare dată s-au preocupat de propriile lor interese, de următoarele alegeri”, a menţionat Năstase.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a prezentat marţi, 7 iulie, hotărârea de interpretare a unor articole din Constituţie, la sesizarea deputaţilor Sergiu Litvinenco şi Vasile Bolea, privind posibilitatea organizării concomitente a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. Prin urmare, Curtea a decis că alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare nu pot avea loc în aceeaşi zi. De asemenea, Înalte Curte a decis că dizolvarea Parlamentului în ultimele şase luni de mandat al preşedintelui ţării este interzisă în orice circumstanţe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite