Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Andrian Candu: Avizul Comisiei de la Veneţia privind deciziile Curţii Constituţionale nu vor avea niciun efect

6
12 Jun 2019 14:01:33
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Vicepreşedintele PDM Andrian Candu a declarat că avizul Comisiei de la Veneţia cu privire la ultimele decizii ale Curţii Constituţionale de la Chişinău, ce ar urma să fie făcut public pe 21 iunie, nu va avea niciun efect juridic, iar hotărârile CC nu vor fi revizuite.

„Niciodată deciziile Comisiei de la Veneţia nu au avut impact în privinţa deciziilor Curţilor Constituţionale din ţările membre ale Consiliul Europei”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Secretarul general al Consiliul Europei, Thorbjørn Jagland, a anunţat duminică, 9 iunie, că va cere avizul Comisiei de la Veneţia cu privire la acţiunile Curţii Constituţionale de la Chişinău din ultima perioadă, inclusiv în ceea ce priveşte decizia de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova. Deciziile sunt greu de înţeles şi par arbitrare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Jr Proxi
12.06.2019, 14:43:23

Dodon a recunoscut public că termenul-limită pentru formarea majorității parlamentare și a noului Guvern a fost ziua de 7 iunie „Menționez că astăzi m-am adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament. Cel mai probabil, au rămas doar 2 săptămâni, pînă pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci Președintele RM va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate”,

-2 (2 voturi)
Ratacitul
12.06.2019, 15:43:31

Nu vorbi prostii. In constitutie este scris 3 luni si nici un fel de 90 de zile.

+1 (1 vot)
Andrei Bunu
12.06.2019, 15:46:57

Si matale chiar crezi in tot ce spune sau a spus Dodon sau crezi in art. 85 din Constitutia RM, in care scrie negru pe alb "...3 luni..." si nicidecum 90 de zile? O prostie nu poate fi reparata cu...alta prostie.

-1 (1 vot)
Ratacitul
12.06.2019, 15:47:13

Candu poate ca are dreptate, decizia Comisiei de la Venetia nu vor avea un impact direct. Dar ele vor permite Europei sa declare multe persoane din R. Moldova participanti la lovitura de stat si urmarirea lor pe cale penala. Nu rced ca democratii nostri o sa fie foarte multumiti...

+1 (1 vot)
Nicoleta Cojocari
12.06.2019, 15:59:26

Speram ca consiliu pro-european de la Venetia nu va sustine alianta rusilor Kozak ACUM-PSRM si va fi drept dovada pentru inceperea arestarilor tradatorilor.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)