VIDEO Câteva mii de oameni au participat, la Bucureşti, la Marşul Unirii Basarabiei cu România. Tinerii au purtat un tricolor de 400 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul pentru Basarabia şi-a propus să adune în peste 10.000 de militanţi pentru unire FOTO: actiunea2012
Marşul pentru Basarabia şi-a propus să adune în peste 10.000 de militanţi pentru unire FOTO: actiunea2012

La Bucureşti a început Maşul pentru Basarabia, o manifestaţie stradală care şi-a propus să devină cel mai mare marş unionist făcut vreodată.

UPDATE 15.24 Participanţii la marşul Unirii scandează lozinci „România nu uita, Basarabia e a ta“, „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti“, „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească“. Tinerii s-au aliniat într-o coloană şi se îndreaptă spre Palatul Parlamentului unde se vor întâlni cu cei care protestează contra exploatarea minieră de la Roşia Montana. Oamenii spun că vor organiza un lanţ uman. Manifestanţii sunt acum pe Calea Victoriei, aici unde au desfăşurat un drapel al României lung de 400 de metri.

Organizatorii marşului, platforma civică Acţiunea 2012, şi-a propus să adune în Piaţa Victoriei peste 10.000 de oameni. Marşul are drept scop transformarea unirii României cu Republica Moldova într-o prioritate naţională, după cum se arată într-un comunicat trimis de organizatorii protestului. Militanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei cu zeci de tricoloruri, iar pe fundal răsună cântece patriotice.

„Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi“, a declarat, înainte de marş, Mihai Nicolae, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al evenimentului.

Punctul de început al marşului este lângă Guvernul României, iar destinaţia finală va fi Palatul Parlamentului. Marşul se va încheia la ora 16.00.

Cântec care răsuna la începutul marşului în Piaţa Victoriei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite