VIDEO Dodon susţine că sute de cetăţeni îi cer să aducă în ţară vaccinul anti-Covid al lui Putin: Oamenii îmi spun că sunt gata să se vaccineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat vineri, 14 august, că primeşte mesaje în privat de la sute de cetăţeni care îl roagă să aducă în ţară vaccinul anti-Covid dezvoltat de Federaţia Rusă. În acest sens, preşedintele a comunicat că deja s-a adresat oficial partenerilor de la Moscova cu solicitarea ca să ofere vaccinul şi R. Moldova, atunci când acest lucru va fi posibil.

„Suntem în contact cu ţările care au declarat că deja au găsit vaccinul, în special cu Federaţia Rusă. Apropo, vreau să-l felicit pe preşedintele Vladimir Putin, îi place cuiva sau nu, dar este prima ţara care a început oficial producerea acestui vaccin. Cineva îmi scria „de ce noi trebuie să acceptăm acest vaccin, pentru că încă nu a trecut la nivel internaţional”. Dar, în acelaşi timp, eu am sute de mesaje în privat: „domnule Dodon, dacă Putin vă dă vaccinul, daţi şi familiei mele, eu mă tem, sunt gata să mă vaccinez”. Noi ne am adresat oficial partenerilor din Federaţia ca în momentul în care ei vor decide să exporte acest vaccin şi vor permite normele internaţionale, ca acest vaccin să fie livrat în R. Moldova. În ce condiţii şi cum, eu cred că fraţii noştri din Rusia ne vor ajuta şi vor fi condiţii normale pentru ca să permitem vaccinarea masivă a cetăţenilor R. Moldova”, a declarat Igor Dodon în emisiunea „Preşedintele răspunde”. 

Preşedintele a precizat că vaccinarea populaţiei trebuie să fie benevolă, însă a avertizat că cei care nu vor accepta să se vaccineze riscă să se infecteze cu noul coronavirus.

Vladimir Putin a anunţat, în cadrul unei videoconferinţe cu membrii guvernului, transmise în direct de televiziunile ruseşti, că Rusia a dezvoltat „primul“ vaccin împotriva noului coronavirus, scrie AFP. Preşedintele filipinez Duterte se oferă să-l testeze pe propria persoană.

Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe inocularea în masă, deşi testele clinice de siguranţă şi eficacitate sunt încă în desfăşurare.

Principalul expert în boli infecţioase din SUA, Anthony Fauci, susţine că nu este suficient să dezvolţi un vaccin împotriva noului coronavirus, mai important este să demonstrezi că acesta este sigur şi eficient.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că, înainte de a se pronunţa cu privire la acest vaccin, trebuie să examineze prin „proceduri riguroase” toate datele colectate în timpul studiilor clinice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite