VIDEO FOTO Copii în uniforme militare şi cu panglica „Sfântul Gheorghe” la piept. Cum a fost sărbătorită Ziua Victoriei în UTA Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din cetăţenii Republicii Moldova au sărbătorit Ziua Victoriei joi, 9 mai, nu doar la Chişinău, dar şi în sudul ţării. Mii de cetăţeni, în frunte cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, au mărşăluit pe străzile oraşului Vulcăneşti spre memorial, unde au depus flori în memoria celor căzuţi în război.

În fruntea paradei conduse de Irina Vlah s-au aflat şi zeci de copii, îmbrăcaţi în uniforme militare şi cu panglica „Sfântul Gheorghe” afişată în piept. Aceştii duceau în mâini portretele veteranilor căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial. Iar ca sărbătoarea să amintească şi mai mult de vremurile sovietice, din boxe sunau cântece şi melodii sovietice. 

Toate discursurile oaspeţilor prezenţi la eveniment au fost ţinute în limba rusă.

„În mai 1945 a fost pus punct celui mai distrugător război din istoria omenirii. Anume datorită tăriei de caracter a buneilor şi străbuneilor noştri, dar şi a soldaţilor sovietici, a fost posibil de eliberat lumea de fascism”, a declarat Irina Vlah.

La eveniment a fost prezent şi un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chişinău, care a dat citirii unui mesaj din partea ambasadorului rus, Oleg Vasneţov.

„Preşedintele Vladimir Putin a spus că această sărbătoare a fost şi va fi cea mai importantă mândrie multinaţională”, a afirmat diplomatul.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
x
x
Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite