Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Igor Dodon: În acest an se va încerca destabilizarea situaţiei în ţară. SIS nu trebuie să admită acest lucru

3
13 Feb 2020 10:12:40
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon susţine că anul 2020 este unul dificil, inclusiv pentru că este un an electoral. În opinia sa, provocarea de bază va fi încercarea destabilizării situaţiei, cu implicarea forţelor interne şi externe. Despre aceasta Igor Dodon a vorbit la şedinţa lărgită a Colegiului Serviciului de Informaţii şi Securitate, îndemnând angajaţii SIS să nu admită o eventuală destabilizare, transmite IPN.

„Dumneavoastră îmi prezentaţi săptămânal informaţii şi noi deja atestăm o încercare de implicare destul de activă în destabilizarea situaţiei. Din afara ţării. Finanţarea, care a început masiv, a unor organizaţii nonguvernamentale, încercări de a manipula opinia publică pentru a provoca proteste în masă. De fapt, nu este nimic nou, lucrul acesta se întâmplă de fiecare dată când ne apropiem de un anumit exerciţiu electoral. Interesul faţă de exerciţiul electoral de la sfârşitul acestui an va fi foarte-foarte mare. Sarcina pentru dumneavoastră este să nu permiteţi destabilizarea”, a menţionat şeful statului în discursul său.

Preşedintele a spus că SIS trebuie să informeze la timp conducerea statului despre posibile implicări interne sau externe în destabilizarea situaţiei.
 
„Aici nu este vorba de luptă politică împotriva cuiva sau de partea cuiva, este vorba de destabilizarea situaţiei şi a ordinii publice”, a notat preşedintele.

În opinia sa, o altă provocare ţine de lupta împotriva terorismului, în contextul evenimentelor din alte state. Dar şi domeniul economic, frauda bancară.
 
„Dumneavoastră foarte des informaţi corect, dar ceea ce s-a întâmplat în organele de investigaţie, procuratură, se creează impresia, că s-a făcut intenţionat ca să nu se ajungă la un rezultat”, a mai spus Igor Dodon cu referire la investigarea furtului din sistemul bancar. Acesta a mai făcut referire şi la alte fraude, scheme de delapidare a bugetului de stat, menţionând că orice informaţie urmează să fie comunicată şi examinată de către organele responsabile.
 
https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-se-va-incerca-destabilizarea-situatiei-in-tara-7965_1071466.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
13.02.2020, 10:28:05

Adică, cine vă va destabiliza, Dodoane? România, nu? Doodon ăsta va intra în galeria marilor trădători ai neamului românesc.

+2 (2 voturi)
Dănănae Dumitru
13.02.2020, 13:41:31

simte ca va fi ferbinte la fund trebue de unit toti moldovenii constiincios in parlament si de fugarit lingaii si veneticii de la putere.

+2 (2 voturi)
Botgros Roman
13.02.2020, 15:27:04

Adică acum avem stabilitate în țară. În fiecare zi pleacă populația spre tărâmuri stăine de condițiile actuale.

+2 (2 voturi)