VIDEO Igor Dodon: L-am asigurat pe Patriarhul Kirill că poporul nostru va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si patriarhul Kiril presedinte.md

În cadrul ceremoniei festive organizate la Moscova cu prilejul aniversării a 10-a de la întronizarea Preafericitului Kirill în calitate de Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, Igor Dodon i-a dat asigurări acestuia că „poporul nostru va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă şi nu va admite implantarea în ţara noastră a ideologiei antifamilie, care distruge demnitatea persoanei”.

„În numele poporului moldovenesc, am transmis Preafericitului Patriarh cordiale felicitări cu prilejul instalării Sale în Scaunul de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele i-a adresat mulţumiri „Preafericitului Patriarh pentru activitatea sa întru binele unităţii Bisericii noastre şi a tuturor popoarelor ortodoxe, în primul rînd, pentru grija faţă de Biserica Ortodoxă din Moldova, care este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse”. 

„Am subliniat contribuţia Patriarhului în sărbătorirea a 200 de ani a Mitropoliei Moldovei şi a canonizării mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni”, a menţionat Dodon.

Şeful statului a reiterat iniţiativa sa „privind organizarea unui Sobor al Bisericilor Ortodoxe pe teritoriul Republicii Moldova”.

„I-am dorit Preafericitului Patriarh Kirill din partea mea personală şi a întregului popor al Moldovei multă sănătate, succese şi ajutorul Domnului în înalta sa misiune. Mi-am exprimat speranţa că vizita sa pastorală în ţara noastră va avea loc în timpul cel mai apropiat”, a mai adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite