Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ilan Şor, atac la Igor Dodon după reţinerea celor doi deputaţi: „Eşti un terorist care a luat oamenii ostatici”

2
17 Sep 2019 15:28:21
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul Partidului Şor, Ilan Şor, aflat în căutare internaţională în dosarul fraudelor bancare, l-a criticat dur pe Igor Dodon, după ce doi deputaţi din fracţiunea Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA în dosarul fraudelor bancare. Ilan Şor a declarat că Igor Dodon s-a transformat, cu sprijinul Blocului ACUM, „într-un monstru”. Şor susţine că preşedintele ţării şi-a subordonat toate organele de drept.

Ilan Şor a afirmat, într-un mesaj video pe Facebook, că reţinerea deputaţilor s-a produs la comanda lui Igor Dodon, pe care l-a acuzat că este „un laş”, pentru că şi-a permis „să ridice mâna asupra două femei nevinovate”, accentuând că şeful statului este şi „un terorist” care i-a luat oamenii oastatici.

Ilan Şor susţine că a depus anterior mărturii în faţa procurorilor, unde a menţionat că Marina Tauber şi Reghina Apostolova au acţionat la Banca de Economii exclusiv la cererea sa şi că, potrivit procedurilor legale, procurorii nu ar avea dreptul să le reţină.

Deputaţii Marina Tauber şi Reghina Apostolova, ambii din fracţiunea Partidului Şor, au rămas fără imunitate parlamentară, iar la scurt timp au fost reţinuţi. Parlamentul a dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunităţii parlamentare pe numele celor doi deputaţi.

Pentru ridicarea imunităţii parlamentare au votat 56 de deputaţi din alianţa ACUM-PSRM.
 
Solicitarea procurorului general interimar a fost motivată prin faptul că Reghina Apostolova şi Marina Tauber ar urma să fie reţinuţi, arestaţi şi trimişi pe banca acuzaţiilor, în dosarul fraudelor bancare.
 
Dumitru Robu susţine că procurorii deţin probe ce ar demosntra vinovăţia celor doi deputaţi în devalizarea sistemului bancar din Moldova, prin complicitate la „grupul criminal” organizat de Ilan Şor.
 
Reghina Apostolova specificat că este acuzată în dosarul fraudelor bancare. Ea a declarat că nu este surprinsă că se cere ridicarea imunităţii parlamentare, pentru că despre acest fapt s-a discutat mai mult timp. 
 
Apostolova a menţionat că nu este implicată în frauda bancară şi că este nevinovată, subliniind că va coopera cu ancheta. Totodată, Apostolova s-a arătat surprinsă că procurorii nu cer ridicarea imunităţii parlamentare şi a altor deputaţi care figurează în raportul de inestigaţie al companiei Kroll.
 
La rândul său, Marina Tauber a afirmat că nu se teme de ridicarea imunităţii parlamentare şi că nu intenţionează să părăseasca ţara. Ea la fel se consideră nevinovată, dând de înţeles că ar fi vorba despre o răfuială politică.

Amintim că pe 15 august curent, la fel la solicitarea procurorului general interimar a fost ridicată imunitatea parlamentară şi deputatului Ilan Şor, liderul Partidului Şor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

zbucium ion
18.09.2019, 07:53:39

Lucrul cel mai grav este ca "alianta Kozak" permite arestarea CONCURENȚILOR ELECTORALI ai OPOZIȚIEI in plina campanie de alegeri, ceea ce poate sa influențeze asupra rezultatelor la alegerile din 20 octombrie. De ce n-au făcut aceste retineri pana la 20 august sau după 20 octombrie, dar taman in perioada campaniei electorale?

-2 (2 voturi)
ion damian
18.09.2019, 22:34:41

dodon nu sia primit partea lui si de aici cearta dintre doi separatisti rusnaci.

Modifică Setările