VIDEO Imixtiune în actul justiţiei? Lilian Carp, către procurorul general: Dacă şi de data asta Şor şi Tauber scapă, mai mult nu veniţi în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilian Carp, deputat PAS
Lilian Carp, deputat PAS

Şeful comisiei parlamentare Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, deputatul PAS Lilian Carp, i-a dat indicaţii directe procurorului general interimar Dumitru Robu să-i bage pe deputaţii Ilan Şor şi Marina Tauber la puşcărie.

El i-a transmis lui Robu că dacă după ridicarea imunităţii parlamentare aceştia nu vor ajunge după gratii, mai mult să nu mai vină la Parlament şi să ceară ridicarea imunităţii. Mesajul a fost transmis de către deputatul PAS chiar de la tribuna centrală a Parlamentului.  

„Domnule procuror, dacă şi de data asta scapă basma curată (Ilan Şor şi Marina Tauber n.r) şi aţi venit degeaba, eu vă rog frumos mai mult să nu veniţi pe aci (Parlament n.r), asta e rugămintea, pentru că lumea e sătulă de aceste veniri şi de ridicările de imunităţi”, i-a transmis Lilian Carp lui Dumitru Robu. 

Deputatul PAS a condiţionat votul pentru ridicarea imunităţii celor doi deputaţi ai Partidului „ŞOR” cu trimiterea după gratii a lui Şor şi Tauber. Carp a spus că speră că măcar de data asta lucrurile vor fi duse până la capăt, iar „hoţii” Şor şi Tauber să răspundă penal, de dorit cu ani de puşcărie. 

„O să vină ziua când vom avea o justiţie, iar fiecare să răspundă, eu asta îmi doresc. Noi vom vota pentru această ridicare a imunităţii, dar undeva în adâncul sufletului avem această reticenţă că ceva nu se întâmplă până la capăt, că ceva e putred şi ceva până la capăt nu se duce. Sper că măcar de această dată lucrurile să meargă până la capăt. Şi da, hoţii trebuie să răspundă şi de dorit cu ani de puşcărie. Merci mult”, a mai spus Lilian Carp. 

Nici preşedintele Parlamentului Igor Grosu nu s-a ferit să-i catalogheze drept „hoţi şi bandiţi” pe Şor şi Tauber. 

„Astăzi am asistat la un exerciţiu care poate fi caracterizat prin câteva lucruri. Primul – frăţia hoţilor. M-am uitat cum sar hoţii în ajutorul altor hoţi, este fenomenal, câtă mobilizare! Doi – tupeu caracteristic hoţilor şi bandiţilor. Trei – disperare, disperare. Şi atunci când hoţul are tupeu şi e disperat el ce face? Aruncă cu toată mizeria care iese din el în ventilator. Asta este tipic pentru organizaţii de filatelişti, monetişti, iubitori de bani lungi şi ieftini şi, de dorit, de la stat. Pe această notă pozitivă, rog să ne pregătim de procedura de vot”, a declarat Igor Grosu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite