Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ion Dron: Unioniştii trebuie să aibă un candidat propriu la prezidenţiale. Când mergi alături de Maia Sandu, nu promovezi unirea, dar pe Maia Sandu

3
14 Feb 2020 12:08:31
Autor: Iurii Botnarenco

Avocatul Ion Dron consideră că unioniştii din Republica Moldova au o şansă dacă merg la prezidenţiale cu un candidat propriu, care va fi sprijinit de PDM şi PLDM. El susţine că unioniştii nicidecum nu trebuie să accepte propunerea de a se retrage din alegeri în favoarea liderei PAS, Maia Sandu.

Ion Dron e de părere că Maia Sandu a ratat şansa ei atunci când ar fi cedat puterea socialiştilor, ca urmare a demisiei Guvernului Sandu, din acest motiv lidera PAS ar avea şanse minime să câştige alegerile: „De plătit trebuie să plătească. Unioniştii nu pot plăti pentru greşelile ei politice”.
 
Potrivit lui, şansele unioniştilor ar creşte în alegeri dacă aceştia ar reuşi să obţină sprijinul PLDM şi PDM, partide care au structuri puternice în teritoriu, dar şi mai multe primării.
 
„Dacă unioniştii aleg din primul tur să meargă alături de Maia Sandu pe post de căţeluşi, asta ar însemna că mesajul unirii pentru aceşti lideri politici este un instrument de a fi la treucă. Atunci când mergi alături de Maia Sandu, nu promovezi unionismul, dar o promovezi pe Maia Sandu. Dacă unioniştii merg cu un candidat propriu, asta înseamnă că mesajul unionist trece în acţiune. Sentimentul unionist devine o realitate care poate fi palpabilă în viitorul apropiat”, a afirmat Ion Dron într-un Live pe Facebook. 
 

În opinia lui Dron, unioniştii ar trebui să-i ceară ca Maia Sandu „să vină în spaţiul public şi să spună următoarele: „îmi cer scuze, am greşit, nu am trădat. Drept dovadă sunt gata să susţin un candidat unionist, împreună cu formaţiunea mea să câştigăm această funcţie”, a declarat Ion Dron. 

Ion Dron susţine că nu există nicio garanţie că după ce unioniştii eventual ar sprijini-o pe Maia Sandu în alegeri, dânsa „va arăta spatele”.
 
„Să nu uităm că dânsa a arătat spatele şi ambasadorului UE, şi ambasadorului SUA. A spus-o chiar ambasadorul SUA „că eu am făcut tot posibilul ca acest guvern să rămână” (...) Să nu uităm cum a procedat această doamnă cu PLDM. PLDM, în alegerile prezidenţiale din 2016 a susţinut-o masiv. După acele alegeri, în preajma alegerilor parlamentare, dânsa a pus filtre pentru liderii acestui partid care nu au mai putut merge pe lista ei”, a adăugat avocatul.
 
Dron consideră că există şi un risc politic pentru unionişti, dacă aceştia merg în alegeri alături de Maia Sandu, iar Igor Dodon va ieşi învingător.
 
„Dacă nu se reuşteşte ca Dodon să fie dărâmat, atunci responsabilitatea politică va aparţine alături de Maia Sandu şi unioniştilor”, a subliniat Dron.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Coco
14.02.2020, 18:07:26

Corect. Acum sa-i vedem pe unionisti cat is de adevarati ca sigur au niste infiltrati pe acolo care nu doresc un candidat unic,In cazul asta ar fi clar, dondonistii pe de o parte, proeuropenii cu candidatul lor si unionistii cu candidatul lor, se pot face apoi cartile pentru turul doi.Dodon deja a inceput sa se planga de ambasadorii lui dar si de ai altor tari probabil ca banuieste ca va fi mai greu cu cu umflarea electoratului propriu si timorarea sau impiedecarea voturilor celorlalti.

+1 (1 vot)
Amicus Plato
14.02.2020, 19:00:03

Comentariu considerat abuziv.

Dănănae Dumitru
14.02.2020, 20:06:21

pentru a lupta cu banditii rusieni, ce inconjoara dodonu si folosesc metode murdare de propaganda si manipulari de opinie publica tebuie sa folosesti si sa fii pregatit si sa înțelegi cu cine ai de a face. noi nu avem asa posibilitati financiare pantru a tine piept propagandei dusmanoase, ce prevalează in RM. numai unirea candidatului proeuropean+unionistii ne da o sansa si trebuie sa o folosim.

+1 (1 vot)