VIDEO „Jos mafia”. Protest în faţa Parlamentului de la Chişinău, organizat de PAS, PLDM şi PDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea de Rezistenţă Naţională „ACUM”, din care fac parte formaţiunile politice PAS, PLDM, PDA, dar şi mai mulţi membri ai societăţii civile, a organizat un nou protest joi, 19 iulie. De această dată, manifestaţia s-a desfăşurat în faţa Parlamentului de la Chişinău, acolo unde avea loc şedinţa în plen a Legislativului.

Protestatarii au solicitat Parlamentului să respecte rezoluţia protestului din 1 iulie din PMAN, şi anume: anularea sistemului electoral mixt, validarea mandatului primarului ales al Chişinăului şi tragerea la răspundere penală a judecătorilor care au invalidat mandatul lui Andrei Năstase.

„Hoţii”, „Năstase e primarul”, „Candu ieşi afară”, „Jos dictatura”, „Noi suntem poporul”, „Apăraţi poporul, nu uzurpatorul”,„Jos mafia”, „PD - PSRM, ciuma roşie”, au scandat manifestaţii.

„Suntem aici pentru a transmite acestei guvernări criminale, conduse de un proxenet penal şi politic, Plahotniuc, să execute o rezoluţie populară din 1 iulie, votată de zecile de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova în PMAN”, a afirmat Andrei Năstase în faţa celor câteva sute de manifestanţi.

De menţionat că, la un moment dat, au existat mici îmbrânceli între protestatari şi forţele de ordine. În acest sens, lidera PAS, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către aceştia.

„Înţeleg supărarea dumneavoastră, dar această supărare nu trebuie să conducă la violenţe pentru că noi cu dumneavoastră vom avea de suferit”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta PAS a lansat un mesaj şi pentru cei care nu vin la proteste.

„Nu vă faceţi iluzii. Dictatura nu o să vă ocolească pe voi. Fiecare familie, fiecare cetăţean în curând va fi afectat de dictatura hoţilor. Noi trebuie să fim mai mulţi, pentru că ei folosesc instituţiile împotriva noastră, ei folosesc banii pe care i-au furat de la noi împotriva noastră. Singura noastră putere este să venim mulţi aici în stradă, pentru ca să-i speriem”, a spus Maia Sandu.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite