Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Lilian Carp anunţă că s-ar putea retrage din politică, dacă Vladimir Ţurcan nu-şi va da demisia de la şefia CCM

1
21 Aug 2019 12:45:44
Autor: Iurii Botnarenco

Deputatul Blocului ACUM Lilian Carp consideră că nu a fost o abordare corectă ca la Curtea Constituţională să ajungă persoane cu afiliere politică, mai ales în contextul în care s-a dorit recăpătarea încrederii oamenilor în această instituţie. În acest sens, Lilian Carp cere demisia lui Vladimir Ţurcan de la şefia CCM şi solicită ca judecătorii cu afiliere politică să se retragă din funcţie: „Ar fi cea mai logică acţiune”.

„Eu nu vreau să mă asociez cu aceste acţiuni. Nu vreau să dăm percepţia cetăţenilor că voturile sunt partajate pe criterii politice. Eu îmi asum acţiunile de mai departe, în cazul când nu vom avea acţiuni concrete”, a declarat Lilian Carp într-un briefing de presă.

Deputatul vrea ca Vladimir Ţurcan să-şi dea demisia din funcţie, după care să treacă din nou prin procesul de alegere în funcţie, iar fiecare judecător să-şi argumenteze public votul dat pentru Ţurcan, deşi acesta este secret. Carp crede că în aşa fel Curtea va căpata mai multă credibilitate, instituţia fiind discreditată în urma alegerii lui Ţurcan în funcţie, ca urmare a anunţului făcut de trei judecători din şase, că nu l-au votat pe Ţurcan, fapt ce ar însemna că votul a fost prejudiciat.

Lilian Carp a subliniat că, dacă solicitările lui nu vor fi realizate într-un viitor apropiat, dânsul nu-şi vede rostul de a mai face politică sau să facă parte din Blocul ACUM. 

„Eu consider că putem schimba lucrurile, dacă schimbăm abordarea cum se numesc oamenii în funcţii, dacă schimbăm totalmente ceea ce este sistemul justiţiei din Moldova”, a mai spus Carp.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zbucium ion
22.08.2019, 08:13:29

Liberalul continua "tradițiile" PL-ului - cele prin care s-a "retras" de atâtea ori din Alianțele si coalițiile pentru Integrare Europeana. Scopul principal si in trecut si in prezent este DESTABILIZAREA, HAOSUL si CRIZELE, prin care "unionistii"spera si asteapta sa fie doborât cel mai neiubit stat de către ei - R.Moldova. "Unioniștii" in frunte cu Băsescu au susținut PAS si ACUM, au îndemnat electoratul sa-i voteze pe falșii "evropeni" din ACUM, probabil, in speranța ca ei vor crea o situație "revoluționară" favorabila "unirii"sau cel putin vor arunca R.Moldova in prăpastia unui HAOS si a unei CRIZE, din care R.Moldova sa nu poată ieși si moldovenii, in fine, sa vadă salvarea in "unirea"cu Romania. Ce vad ei acum? Nici in lunile dupa alegeri, nici dupa instalarea guvernului nou - nicio CRIZA economica, financiara, sociala in R.Moldova n-a avut loc.Statul n-a fost paralizat, instituțiile sale funcționează, salariile si pensiile se dau la timp, moneda națională MDL nu s-a prăbușit. "Demiterile"mult așteptate de "unionistii' nu crează HAOS, "dezoligarhizarea" si plecarea de la guvernare a PDM -ului s-a făcut pașnic, civilizat, fara "maidan"si război civil. Alegerea judecătorilor Curtei Constituționale, necatand la toate carentele, aduce țara in albia legalității, constituționalității si HAOS, ANARHIE nu mai poate fi. Asta inseamna infrangere pentru "unionisti". Le-a mai rămas sa obțină retragerea blocului ACUM din alinata cu PSRM, dar deja nici aceasta acțiune nu garantează alegerile anticipate, PSRM la sigur ca are variante de rezerva, nu întâmplator ar vrea sa afle câți deputați de-facto au mai rămas in fracțiunea ACUM.