VIDEO Lilian Carp anunţă că s-ar putea retrage din politică, dacă Vladimir Ţurcan nu-şi va da demisia de la şefia CCM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Blocului ACUM Lilian Carp consideră că nu a fost o abordare corectă ca la Curtea Constituţională să ajungă persoane cu afiliere politică, mai ales în contextul în care s-a dorit recăpătarea încrederii oamenilor în această instituţie. În acest sens, Lilian Carp cere demisia lui Vladimir Ţurcan de la şefia CCM şi solicită ca judecătorii cu afiliere politică să se retragă din funcţie: „Ar fi cea mai logică acţiune”.

„Eu nu vreau să mă asociez cu aceste acţiuni. Nu vreau să dăm percepţia cetăţenilor că voturile sunt partajate pe criterii politice. Eu îmi asum acţiunile de mai departe, în cazul când nu vom avea acţiuni concrete”, a declarat Lilian Carp într-un briefing de presă.

Deputatul vrea ca Vladimir Ţurcan să-şi dea demisia din funcţie, după care să treacă din nou prin procesul de alegere în funcţie, iar fiecare judecător să-şi argumenteze public votul dat pentru Ţurcan, deşi acesta este secret. Carp crede că în aşa fel Curtea va căpata mai multă credibilitate, instituţia fiind discreditată în urma alegerii lui Ţurcan în funcţie, ca urmare a anunţului făcut de trei judecători din şase, că nu l-au votat pe Ţurcan, fapt ce ar însemna că votul a fost prejudiciat.

Lilian Carp a subliniat că, dacă solicitările lui nu vor fi realizate într-un viitor apropiat, dânsul nu-şi vede rostul de a mai face politică sau să facă parte din Blocul ACUM. 

„Eu consider că putem schimba lucrurile, dacă schimbăm abordarea cum se numesc oamenii în funcţii, dacă schimbăm totalmente ceea ce este sistemul justiţiei din Moldova”, a mai spus Carp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite