VIDEO Ludovic Orban: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din R. Moldova să nu încerce să politizeze subiectul privind gazoductul Ungheni-Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ludovic orban

Premierul României, Ludovic Orban, a avertizat autorităţile de la Chişinău, pe care le-a numit „vremelnice”, să nu încerce „să politizeze” pe subiectul privind gazoductul Ungheni-Iaşi. Declaraţia a fost făcută vineri, 14 august, la inaugurarea tronsonului de conductă Craiova-Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat.

„Atrag atenţie autorităţilor vremelnice din R. Moldova să nu încerce să politizeze pe acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul român a spus că gazoductul Ungheni-Chişinău este „o investiţie de suflet a României”.

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău urmează să fie inaugurat pe 27 august, când este marcată Ziua Independenţei Republicii Moldova. Despre aceasta a anunţă premierul Ion Chicu, care spune că a remis în adresa premierului român, Ludovic Orban, o invitaţie să participe la acest eveniment, transmite IPN.

Gazoductul Ungheni-Chişinău a presupus construcţia unei conducte de transport de gaze naturale în lungime de 120 km cu trei staţii de predare a gazelor naturale, una în Ungheni şi două în Chişinău, dar şi dotarea centrului de dispecerat şi dirijare de la Ghidighici. Reţeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chişinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iaşi-Ungheni-Chişinău. Prima etapă, construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite