Politică

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ludovic Orban: Atrag atenţia autorităţilor vremelnice din R. Moldova să nu încerce să politizeze subiectul privind gazoductul Ungheni-Chişinău

7
14 Aug 2020 17:30:31
Autor: Iurii Botnarenco

Premierul României, Ludovic Orban, a avertizat autorităţile de la Chişinău, pe care le-a numit „vremelnice”, să nu încerce „să politizeze” pe subiectul privind gazoductul Ungheni-Iaşi. Declaraţia a fost făcută vineri, 14 august, la inaugurarea tronsonului de conductă Craiova-Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat.

„Atrag atenţie autorităţilor vremelnice din R. Moldova să nu încerce să politizeze pe acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul român a spus că gazoductul Ungheni-Chişinău este „o investiţie de suflet a României”.

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău urmează să fie inaugurat pe 27 august, când este marcată Ziua Independenţei Republicii Moldova. Despre aceasta a anunţă premierul Ion Chicu, care spune că a remis în adresa premierului român, Ludovic Orban, o invitaţie să participe la acest eveniment, transmite IPN.

Gazoductul Ungheni-Chişinău a presupus construcţia unei conducte de transport de gaze naturale în lungime de 120 km cu trei staţii de predare a gazelor naturale, una în Ungheni şi două în Chişinău, dar şi dotarea centrului de dispecerat şi dirijare de la Ghidighici. Reţeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chişinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iaşi-Ungheni-Chişinău. Prima etapă, construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

dobrita sorin
14.08.2020, 18:08:37

Misto atins, d-nule Orban. Vedeti ca, in buna traditie a stapanului de la rasarit, sluga aia grasa de Dodon va va aminti ca "vor exista consecinte". Bravo!

+2 (2 voturi)
Victor Nagy
14.08.2020, 18:08:46

„ Atrag atenţie autorităţilor vremelnice din R. Moldova ” Zise vesninicul ......

-10 (12 voturi)
Alex Bun
14.08.2020, 18:19:28

Cum își permite clovnul ăsta să "atragă atenția" autorităților altui stat? Clovnul ăsta se crede etern si viseaza Basarabii? O să transporte gaz conducta aia, când clovnul ăsta își va conecta curul bașinos la ea. Mai ales că România depinde si va depinde si mai mult pe viitor de gazul rusesc. Investiția a fost făcută de o companie moldovenească (tră)dată Transgaz de cuplul banditesc Candu și nașul lui Plahotniuc, ce vremelnic au jefuit Moldova. Finanțarea lucrărilor a fost 23% din sumă un credit acordat statului moldovenesc de către BERD, iar restul fonduri europene accesate de România. Deja iobagii își dau culorile pe față. Conducta asta ar fi trebuit sa fie o rută alternativă la celei dinspre Ucraina. Rușii nu și-au permis niciodată obrăznicia acestui măscărici jalnic. Abia conducta e gata, fară stațiile de comprimare, fără să miroasă urmă de gaz și deja iobăgeii se cred stapâni. Scârboasă specie.

-1 (3 voturi)
m wakki
14.08.2020, 21:57:32

eu zic să mai torni niște mitilic, să îți treacă supărarea

+2 (2 voturi)
Alex Bun
14.08.2020, 18:51:55

Construirea de rute alternative pentru gazul RUSESC este o strategie a UE pentru a evita o criză provocată de conflictul ruso-ucrainean. Pentru ca dacă acea conductă va transporta gaze vreodată, ele tot rusești vor fi. România nu-și poate asigura necesarul de gaze din producția proprie, de unde să exporte? Tot de la ruși cumpără gaze. Dar care România? Cei mai mari trei furnizori și producători/importatori de gaze sunt în ordine: OMV (companie austriacă), Engie (companie franceză) și Transgaz (companie de stat românească). Transgaz este un rahat cu perje la nivelul României. Nu are nici gaze suficiente, nici cotă de piață. De unde gaze să exporte în RM? Să exporte, adică să vândă pe bani, nu să dea. Delirul clovnului Orban e monumental. În ceea ce privește "autoritățile vremelnice din Basarabia" pentru asta ar trebui să dea socoteală, dar el are în vedere că România a făcut și face orice pentru a provoca criză politică în RM și a-și instala slugile ferentaroide ca Maia Sandu sau Năstase. RM nu ar sinchisi dacă după 30 de ani de învățământ ferentaroid, anti-moldovenesc, nu s-ar fi format în RM o hoardă de mancurți cu mințile distruse.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările