VIDEO Maia Sandu, despre oferta PD ca Blocul ACUM să preia şefia Guvernului: Funcţia de prim-ministru înseamnă foarte puţin într-un asemenea regim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, a confirmat încă o dată că Blocul ACUM refuză orice dialog cu PDM şi  că nu va accepta să formeze o alianţă cu democraţii, chiar dacă aceştia ar fi dispuşi să le ofere funcţia de prim-ministru. Preşedinta PAS consideră că şefia Guvernului înseamnă prea puţin într-un stat unde deciziile sunt luate în afara Cabinetului de Miniştri.

„Dacă vă amintiţi, ani la rând, în special după campanie şi înainte de campanie, tot discursul PDM era despre cât de nocivi suntem noi, cei din opoziţie, cât de periculoşi suntem noi pentru ţară, ne-au acuzat de trădare de patrie (...) A tot speriat oamenii că noi vom produce haos, dacă ajungem la guvernare. După toate acuzaţiile, mârşeveniile şi persecuţiile, ei vin astăzi şi spun că noi suntem buni şi oferă Blocului ACUM funcţia de prim-ministru?”, a spus Maia Sandu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

În opinia ei, în momentul în care tot sistemul judecătoresc ş organele de drept sunt controlate dintr-un singur punct, atunci poziţia de prim-ministru înseamnă foarte puţin.

Vicepreşedintele PDM Andrian Candu a declarat joi, 14 martie, într-un briefing de presă, că regretă că Blocul ACUM a refuzat dialogul cu PDM în vederea formării unei alianţe de guvernare. Democratul susţine că formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc a fost gata chiar să ofere Blocului ACUM chiar şi funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite