VIDEO Maia Sandu, discurs dur în cadrul primei şedinţe a CSS: În ultimii 30 de ani, cetăţenii au fost furaţi sistematic de un grup de criminali, conectaţi cu politicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a prezidat marţi, 26 ianuarie, prima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în noua sa componenţă. Maia Sandu a avut un mesaj dur la adresa instituţiilor de drept ale statului şi a declarat că unele instituţii de stat încă sunt controlate de „grupări corupte”.

Maia Sandu a menţionat că în cadrul şedinţelor CSS se vor discuta riscurile interne şi externe la adresa securităţii statului. 

„Nu este o noutate că corupţia, şi mai ales corupţia mare, este cel mai mare pericol la adresa statului şi a bunăstării cetăţenilor. În ultimii 30 de ani, cetăţenii au fost furaţi sistematic de un grup de criminali, conectaţi cu politicul şi cu justiţia. Poftele nelimitate ale acestor hoţi au sărăcit sute de mii de oameni şi au alungat din ţară 1 milion de oameni”, a afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu susţine că bugetul de stat „este furat permanent” şi „se scot miliarde de banii publici prin scheme în sistemul bancar, prin scheme la achiziţii publice, atunci când nu se face nimic pentru a opri contrabanda şi evaziunea fiscală”.

„Atunci când se fură 1 miliard de dolari din sistemul bancar, atunci când prin ţara ta se spală zeci de miliarde de dolari, atunci când funcţionarii care iau mită rămân nepedepsiţi, atunci e foarte greu să combingi investitorii domestici sau cei străini să vină să investească în ţara asta”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, la şase ani de la furtul bancar, încă nimeni nu a fost pedepsit şi niciun ban nu a fost restituit statului.

„Tocmai pentru că în ţara asta nimeni nu a fost pedepsit pentru corupţia mare, tocmai de asta avem atât de multe cazuri de corupţie”, a afirmat Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite