VIDEO Maia Sandu a prezentat raportul de activitate a Guvernului pentru 100 de zile de mandat: Cea mai mare realizare este că Plahotniuc nu mai este la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu a prezentat marţi, 24 septembrie, raportul de activitate a Guvernului pentru 100 de zile de mandat. Prim-ministra a criticat fosta guvernare, acuzând-o de crearea unor scheme infracţionale. Ea a declarat că cea mai mare realizare este că Vlad Plahotniuc şi Ilan Şor nu mai sunt la putere. Potrivit ei, Executivul a devenit mai transparent şi a demarat lupta anticorupţie: „Am dat afară sute de funcţionari implicaţi în abuzuri”.

Maia Sandu a menţionat că primarii şi oamenii de afaceri nu mai sunt persecutaţi, cum ar fi fost pe timpul guvernării PDM.

„Statul a încetat să fie un instrument de constrângere a celor care critică guvernarea”, a afirmat premierul.

Prim-ministra a accentuat că în aceste 100 de zile au fost făcuţi paşi importanţi în reforma justiţiei.

„Am elaborat o reformă ambiţioasă care să curăţe sistemul de judecători şi procurori vulnerabili, de oameni care au făcut jocul politicienilor şi al mafioţilor. Am elaborat şi adoptat modificări la Legea Procuraturii care deschide cale spre alegerea unui procuror general cu adevărat independent, profesionist şi integru”, a spus Maia Sandu.

Ea susţine că sistemul se opune „şi încearcă să-şi caute alţi stăpâni pentru a evita transformarea”.

Maia Sandu afirmă că Guvernul pe care îl conduce „este cel mai onest Guvern pe care l-a avut Republica Moldova vreodată”.

Potrivit Maiei Sandu, în trei luni au fost descoperite „mai multe scheme de corupţie din întrepridnerile de stat şi la achiziţiile publice. Este vorba despre schemele PD de la Aeroport, AirMoldova, Moldtelecom, Metalferos, Arena Chişinău etc”.

„Am oprit privatizări frauduloase şi am stopat procese de achiziţii publice dubioase”, a spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite